ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΠΑΝ: Ξεκινά μια νέα εποχή για την τριτοβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση

Όσα ανέφερε ο Πρόδρομος Προδρόμου μετά το τέλος της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου

ΚΥΠΕ

Ξεκινά μια καινούργια εποχή για την τριτοβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, ανέφερε ο Πρόδρομος Προδρόμου, Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, την Πέμπτη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου γίνονται τα επόμενα βήματα για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Κύπρο. «Είναι κοινή πεποίθηση ότι χρειαζόμαστε αποφοίτους τριτοβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης με αντίστοιχες γνώσεις και δεξιότητες», υπέδειξε, προσθέτοντας ότι έχουν ληφθεί αποφάσεις για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο των προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας.

Με την ολοκλήρωση του νέου κτηρίου Α.Ι.Τ.Ε. στη Λεμεσό μέσα στο φθινόπωρο, η έδρα της μεταλυκειακής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας θα εγκατασταθεί εκεί, τόνισε ο κ. Προδρόμου. Στο συγκεκριμένο κτήριο, το οποίο περιλαμβάνει και εργαστήρια και αίθουσες διδασκαλίας, εκτός από την κεντρική διοίκηση θα φιλοξενηθούν και τα προγράμματα ΜΙΕΕΚ (Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) της επαρχίας Λεμεσού, πρόσθεσε.

Ακόμη, ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι μετά την ένταξη και την πλήρη λειτουργία του ΑΞΙΚ στο πλαίσιο και υπό την εποπτεία του ΤΕΠΑΚ, μετά δηλαδή από τη διετή μεταβατική περίοδο, τα προγράμματα μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης ΜΙΕ της Λευκωσίας θα στεγαστούν στο υφιστάμενο κτήριο του ΑΞΙΚ.

Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, έως ότου ολοκληρωθεί το αντίστοιχο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο αποστέλλεται στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνική επεξεργασία, αποφασίστηκε η απασχόληση, μέσω αγοράς υπηρεσιών, σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, διευθυντή, ακαδημαϊκού διευθυντή και υπευθύνου φοιτητικής μέριμνας για τη σχολή ΜΙΕΕΚ, η οποία ξεκινά από το 2022-2023 στις νέες εγκαταστάσεις στη Λεμεσό.

«Η κατεύθυνση που δίνεται μέσω του Συμβουλίου στις δομές των ΜΙΕΕΚ είναι να δημιουργηθούν και νέα προγράμματα και να προσελκυσθούν περισσότεροι σπουδαστές, πέραν των 16 προγραμμάτων και των 400 περίπου φοιτητών που έχουμε σήμερα», επεσήμανε ο κ. Προδρόμου.

«Επομένως, ξεκινά μια καινούργια εποχή για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σε τριτοβάθμιο επίπεδο και τα επόμενα χρόνια η πολιτεία, το Υπουργείο Παιδείας θα είναι σε θέση να προσφέρει και περισσότερα προγράμματα και περισσότερες θέσεις σε φοιτητές σε καινούργιες, κατάλληλες και εξοπλισμένες εγκαταστάσεις», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση