ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:24
 

Ζητούν πίστωση οι εκπαιδευτικές οργανώσεις για άρση του αδιεξόδου

ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ μεταβίβασαν στην κυβέρνηση μια «ιδέα» για να τερματιστεί η κρίση στην παιδεία

Το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση πέταξαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, μεταβιβάζοντάς της μια νέα ιδέα, την οποία και χαρακτηρίζουν ως «λύση ανάγκης», για άρση του αδιεξόδου στην παιδεία. Όπως ανέφεραν σε τηλεοπτικές του δηλώσεις οι Φίλιος Φυλακτού, πρόεδρος ΠΟΕΔ και Γιάννος Σωκράτους, πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ, μετέφεραν μια «ιδέα» στην κυβέρνηση και όχι νέα πρόταση, η οποία αν γίνει αποδεκτή τότε θα αρθούν τα μέτρα και θα ξεκινήσει ο διάλογος.

Όπως ανέφερε ο κ. Σωκράτους, δεν πρόκειται για αντιπρόταση αλλά για μια κοινή ιδέα που έβαλαν κάτω οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και την μεταβίβασαν το βράδυ της Κυριακής σε ανθρώπους της κυβέρνησης που είναι αρμόδιοι για αυτό το θέμα.

Η «ιδέα» για άρση του αδιεξόδου, όπως ανέφεραν, έχει να κάνει με θέματα πίστωσης. Όπως εξήγησε ο κ. Σωκράτους, «σε αυτή την πρόταση (της Κυβέρνησης) έχει προστεθεί μια καινούρια ιδέα η οποία δεν είναι εντελώς καινούργια, καθώς μέσα στην πρόταση της κυβέρνησης υπάρχει η ιδέα της πίστωσης». Ενώ σημείωσε, πως, «η έννοια της πίστωσης υφίσταται και σήμερα ως πρακτική στα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης».

«Ένας εκπαιδευτικός που για λόγους εκπαιδευτικών αναγκών χρειάζεται να διδάξει περισσότερο από τον χρόνο του, δηλαδή να κάνει μια ή δύο ώρες περισσότερες μάθημα στα παιδιά, την επόμενη σχολική χρονιά να του πιστώνονται αυτές οι περίοδοι», συμπλήρωσε.

«Αν ισχύσει αυτή η πρακτική αυτή την στιγμή για ότι ακριβώς η κυβέρνηση έρχεται να επιβάλει μονομερώς με τον τρόπο που το έχει επιβάλει, τότε αυτό το πράγμα δίνει μια διέξοδο και δίνει το δικαίωμα στις εκπαιδευτικές οργανώσεις να προχωρήσουν με άρση των μέτρων, και να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις θα συγκαλέσουν νέα κοινή συνεδρία και ανάλογα με την απάντηση που θα λάβουν από την κυβέρνηση, θα ληφθούν τελικές αποφάσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Στις κεντρικές φυλακές η απάντηση για τις παρεμβολές κινητών

«Στην προσπάθεια να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα των φυλακισμένων που έχουν στην κατοχή τους παράνομα, ...»
Χάρις  |  22:58

Υπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές

«Λυπάμαι που το σάπιο σωφρονιστικό μας σύστημα και οι άχρηστοι κρατικοί μηχανισμοί μας, αναγκάζουν ανθρώπους ...»
ναταλία  |  22:31

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X