ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πάνω από 61% των Λευκωσιατών εκτιμούν ότι η πόλη τους είναι καθαρή

Ανάμεσα σε Βαρσοβία και Άμστερνταμ βρίσκεται η Λευκωσία ως προς την αντίληψη των πολιτών για την καθαριότητά της

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πάνω από το 61% των πολιτών της Λευκωσίας εκτιμούν ότι η πόλη τους είναι καθαρή, σύμφωνα με σημερινή δημοσίευση της Eurostat, η οποία αφορά την αντίληψη των πολιτών για την καθαριότητα στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και περί τις 109 ευρωπαϊκές πόλεις συνολικά.

Συγκεκριμένα, στη γενική κατάταξη η Λευκωσία βρίσκεται ανάμεσα στη Βαρσοβία και το Άμστερνταμ, από πλευράς αντίληψης των πολιτών για την καθαριότητα στην πόλη τους.

Το ακριβές ερώτημα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι κάτοικοι που βρέθηκαν στο δείγμα της ΕΕ ήταν: «σε γενικές γραμμές, πείτε μας εάν είστε πολύ ικανοποιημένοι, ικανοποιημένοι, μάλλον δυσαρεστημένοι ή καθόλου ικανοποιημένοι από την καθαριότητα της πόλης σας;».

Μεταξύ των πρωτευουσών της ΕΕ ​​οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου και της Βιέννης είναι περισσότερο ικανοποιημένοι. Όσον αφορά τις πρωτεύουσες της ΕΕ, τα αποτελέσματα δείχνουν σημαντικές ανισότητες ικανοποίησης, με επίπεδα που κυμαίνονται από 9% έως 95%. Τουλάχιστον το 80% των κατοίκων ήταν ικανοποιημένοι με την καθαριότητα της πόλης τους στο Λουξεμβούργο (95%), τη Βιέννη (90%), τη Λουμπλιάνα (88%), τη Ρίγα (81%) και το Ελσίνκι (80%).

Αντίθετα, μόνο το 9% των κατοίκων στη Ρώμη βρήκε την πόλη τους καθαρή. Λιγότερο από το ήμισυ του πληθυσμού ήταν ικανοποιημένοι από την καθαριότητα της πόλης τους και στη Μπρατισλάβα (28%), τη Σόφια (29%), το Βουκουρέστι (37%), τη Μαδρίτη (38%), τη Βουδαπέστη (39%), την Αθήνα (41%), το Βερολίνο (45%), τις Βρυξέλλες (47%) και το Παρίσι (49%).

Επί του συνόλου των 109 πόλεων, το Ventspils στη Λετονία βρέθηκε στην κορυφή με σχεδόν το σύνολο (99%) των κατοίκων του να απαντούν ότι ήταν πολύ ή μάλλον ικανοποιημένοι από την καθαριότητα της πόλης τους. Το Ventspils ακολουθήθηκε από μια άλλη λεττονική πόλη το Valmiera (97%), το Οβιέδο στην Ισπανία και την πόλη του Λουξεμβούργου (και οι δύο με 95%).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X