ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παραδέχθηκε ενοχή ο Μπένης για τον τετραπλό

Αύριο επιβάλλεται η ποινή στον κατηγορούμενο

ΚΥΠΕ

Ενοχή παραδέχθηκε, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, ο πρώτος κατηγορούμενος στην υπόθεση του τετραπλού φόνου της Αγίας Νάπας Μάριος Χριστοδούλου, άλλως Μπένης.
 
Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε με τον Μιχάλη Πική συνήγορο υπεράσπισης του Μάριου Χριστοδούλου να αναφέρει στο Δικαστήριο την πρόθεση του πελάτη του να αλλάξει απάντηση στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε από μη παραδοχή σε παραδοχή.
 
Η Ελλη Παπαγαπίου εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέφερε ότι μετά την προσεκτική μελέτη του κατηγορητηρίου και με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας αναστέλλεται η 1η κατηγορία που αντιμετώπιζε ο Μάριος Χριστοδούλου.
 
Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέφερε ότι μετά την εξέλιξη αυτή ο κατηγορούμενος απαλλάσσεται από την κατηγορία η οποία αφορούσε συνωμοσία για φόνο.
 
Η κ. Παπαγαπίου ανέγνωσε στη συνέχεια τις 17 κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Μάριος Χριστοδούλου, ο οποίος και απάντησε θετικά στην κάθε μία εξ αυτών.
 
Συγκεκριμένα ο Χριστοδούλου παραδέχθηκε τέσσερις κατηγορίες που αφορούν φόνο εκ προμελέτης των Θεοφάνη Θεοφάνους άλλως Καλοψιδιώτη, Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου και Yani Vogli, δύο κατηγορίες για απόπειρα φόνου των Γιώργου Χαραλάμπους και Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, δύο κατηγορίες για πράξεις που σκοπεύουν τη πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης των Γιώργου Χαραλάμπους και Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, τρεις κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος δηλαδή φόνο εκ προμελέτης των Αλέξη Μαυρομιχάλη, Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφη και Χρίστο Δημητρίου άλλως Τσιάκκα, κατοχή πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β δηλαδή πιστόλι τύπου Glock, κατοχή πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, δηλαδή επιθετικό τυφέκιο ΑΚ47, παράνομη κατοχή πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, δηλαδή 34 φυσίγγια, παράνομη κατοχή πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, δηλαδή 47 φυσίγγια, κλοπή αυτοκινήτου και εμπρησμό αυτοκινήτου.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μάριου Χριστοδούλου ανέφερε στο Δικαστήριο ότι ο πελάτης του είναι στη διάθεση των ανακριτικών αρχών για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.
 
Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την αυριανή μέρα 12/4/2017 ως ημερομηνία για ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής στον Μάριο Χριστοδούλου. Η διαδικασία θα διεξαχθεί στις 12 το μεσημέρι.
 
Σημειώνεται ότι ο Μιχάλης Πικής θα προχωρούσε σήμερα σε αντεξέταση της μάρτυρας κατηγορίας Σοφίας Γρηγορίου, αλλά μετά τις σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση, αντεξετάστηκε τελικά από τους συνηγόρους υπεράσπισης των δύο άλλων κατηγορουμένων Παναγιώτη Πένταυκα και Loy Dejan.
 
Η Γρηγορίου, πρώην κατηγορούμενη στην υπόθεση, εισήλθε στην αίθουσα του Δικαστηρίου με αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδευόμενη από πάνοπλους αστυνομικούς της ΜΜΑΔ που έφεραν επίσης αλεξίσφαιρα γιλέκα.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Σοφία Γρηγορίου, 29 χρόνων, στις 30 Μαρτίου παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη ποινικού αδικήματος για την υπόθεση και το Κακουργιοδικείο της επέβαλε στις 3 Απριλίου ποινή φυλάκισης 12 μηνών.
 
Σημειώνεται ακόμα ότι μετά την παραδοχή του Μάριου Χριστοδούλου, κατηγορούμενοι στην υπόθεση του τετραπλού φόνου της Αγίας Νάπας είναι πλέον οι Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων και Loy Dejan 42 χρόνων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν από κοινού τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση