ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρατείνεται η αγωνία για τον Α. Σουτζιή - Σε 5 μέρες η απόφαση του «δικαστηρίου»

Όσα μεταδίδονται στα κατεχόμενα

ΚΥΠΕ

Άλλες 5 ημέρες, μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης του «δικαστή», θα παραμείνει υπό «κράτηση» στα κατεχόμενα ο Ανδρέας Σουτζιής, όπως αποφάσισε σήμερα το «στρατιωτικό δικαστήριο» που συνήλθε για την υπόθεση της κατοχής στο κινητό τηλέφωνο του Ε/κ, 5 φωτογραφιών από «στρατιωτικές περιοχές».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στο «δικαστήριο» αναφέρθηκε από τον «δημόσιο κατήγορο» πως οι φωτογραφίες λήφθηκαν στις 13 περασμένου Μαρτίου στην περιοχή της περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου, κατά την διάρκεια πορείας με τα πόδια με μια ομάδα 25 ατόμων.

Από την έρευνα της «αστυνομίας» διαπιστώθηκε επίσης ότι οι χάρτες με στρατιωτικές περιοχές που βρέθηκαν επίσης στα δεδομένα του κινητού του, ήταν τελικά προϊόν αναζήτησης μέσω διαδικτύου αφού δεν διαπιστώθηκε πως ο Σουτζιής είχε πάει με αυτοκίνητο κοντά σ’ εκείνες τις περιοχές.

Σημείωσε δε ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο στα κατεχόμενα.

Ο τ/κ δικηγόρος του κ. Σουτζιή, Οντζέλ Πολιλί ανέφερε στο «δικαστήριο» ότι ο πελάτης του παραδέχθηκε πως έβγαλε ο ίδιος τις φωτογραφίες και δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα να σβηστούν από τα δεδομένα του κινητού του. Σημείωσε ότι ο Ανδρέας Σουτζιής αναγκάστηκε να φύγει 10 χρονών από το χωριό του, την κατεχόμενη Λύση και πως έχει δύο κόρες, ενήλικες μεν, αλλα δεν έχουν δει τον πατέρα τους εδώ και 3 και πλέον εβδομάδες. Ζήτησε την επιβολή ελαφράς ποινής.

Ο αδερφός του Ανδρέα Σουτζιή, Σάββας που ήταν έξω από το «στρατιωτικό δικαστήριο» στην κατεχόμενη Λευκωσία ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως προσδοκούσαν ότι σήμερα θα αφήνονταν ελεύθερος. Παρατείνεται, είπε, η αγωνία τους άλλες 5 μέρες και εξέφρασε την ελπίδα ότι η τελικά απόφαση δεν θα είναι απαγορευτική για τις διελεύσεις προς την τ/κ πλευρά για τον Ανδρέα Σουτζιή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση