ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:14
 

Παρατείνεται η αγωνία για την τρίτη βαλίτσα

Αγωνία για τον εντοπισμό των σορών που ακόμα αγνοούνται

Του Δημήτρη Λουκά

Φρίκη, αποτροπιασμός, συγκλονισμός είναι τα αισθήματα που διακατέχουν ολόκληρη την Κύπρο. Είναι μάλιστα και από αυτές τις περιπτώσεις που οι εν λόγω λέξεις δεν μπορούν να διατυπώσουν επ’ ακριβώς τη δράση του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά.

Αγωνία τόσο για τον εντοπισμό των σορών που ακόμα αγνοούνται όσο και για το αν τα θύματα ήταν αυτά τα επτά ή αν κρατά και άλλα κρυμμένα  μυστικά.

Άκαρπες οι έρευνες 

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν, τη Δευτέρα οι έρευνες στην «Κόκκινη Λίμνη» στο Μιτσερό, που στόχο έχουν την ανεύρεση της τρίτης βαλίτσας.

Το πρωί της Τρίτης θα συνεχιστούν οι έρευνες με το υπερσύγχρονο ηχοεντοπιστικό σύστημα σόναρ και την ρομποτική κάμερα για ανεύρεση και της τρίτης βαλίτσας, στην οποία ο καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνος φέρεται να τοποθέτησε ένα από τα θύματά του και να το πέταξε στη λίμνη.

Την Δευτέρα, ενώ αρχικά οι έρευνες είχαν ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 16:00, το Κέντρο Συντονισμού σε απογευματινή σύσκεψη αποφάσισε όπως ξαναβάλει στο νερό αρχικά την ρομποτική κάμερα και ακολούθως το σύστημα σόναρ.

Θεωρήθηκε ότι θα πρέπει να ερευνηθεί εκ νέου συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη. Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν εν τέλει γύρω στις 19:00 το απόγευμα.

Η τρίτη βαλίτσα μπορεί να είναι κρυμμένη μέσα στη λάσπη με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εάν οι αρμόδιες υπηρεσίες δουν ότι δεν την βρίσκουν τότε θα αποσταλούν τα αποτελέσματα του σόναρ στην Αγγλία για επεξεργασία των δεδομένων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αλλά σημεία να σηματοδοτηθούν τότε η ρομποτική κάμερα και το σόναρ θα μεταφερθούν στην λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτου, μέχρι να «καθίσει» η λάσπη στην «Κόκκινη Λίμνη».

Προβλήματα λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσκολίες υπήρξαν κατά τις έρευνες της Δευτέρας αφού ένεκα της επιχείρησης της Κυριακής (5/5), υπήρξε αναταραχή στα ύδατα της «Κόκκινης Λίμνης» και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή δυσχεραίναν την όλη διαδικασία καθώς δεν υπήρχε καθαρό οπτικό πεδίο.

Ωστόσο δύτης στις 16:12 βγήκε από την λίμνη μετά από 40 λεπτά που βρισκόταν στον βυθό. Η ρομποτική κάμερα δεν μπορούσε να καταγράψει καθαρές εικόνες ένεκα του γεγονότος ότι το νερό της λίμνης ήταν θολό.

Η αναζήτηση της τρίτης βαλίτσας

Κατατοπιστικός ήταν ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, σε δηλώσεις του στο Τρίτο του ΡΙΚ, το πρωί της Δευτέρας, σε σχέση με το τι αναζητείται και το τι εντοπίστηκε μέχρι στιγμής.

Όπως ανέφερε, βάσει των πληροφοριών που ελήφθησαν από την Αστυνομία, τα μέλη της ΕΜΑΚ έψαχναν δύο βαλίτσες μεγάλου μεγέθους και μια μικρότερη. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί μια μεγάλη και η μικρή, ενώ αναζητείται η δεύτερη μεγάλη βαλίτσα, η οποία, με βάση την υπόδειξη του καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, περιέχει την σορό της Maricar Valdez από τις Φιλιππίνες.

Οι πρώτες δύο βαλίτσες, που εντοπίστηκαν σε μικρή απόσταση η μια από την άλλη, εκτιμάται ότι περιείχαν τις σορούς των Livia Florentina Bunea και της 8χρονης κόρης της, Elena Natalia, από την Ρουμανία.

«Δεν είναι άμοιρο ευθυνών το πολιτικοκομματικό σύστημα αυτού του τόπου»

Εξελίξεις πέραν των ερευνών που αφορούν την υπόθεση υπήρξαν και σε άλλα μέτωπα, ένα από αυτά ήταν και η παύση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου από την θέση του Αρχηγού Αστυνομίας.

Ο κ. Χρυσοστόμου σε γραπτή του ανακοίνωση, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές αφού ανάμεσα σε άλλα είπε «για τα όποια προβλήματα και αγκυλώσεις παρουσίασε και συνεχίζει να παρουσιάζει το αστυνομικό σώμα, επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, ότι δεν είναι άμοιρο ευθυνών το πολιτικοκομματικό σύστημα αυτού του τόπου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Δημήτρη Λουκά

Σχόλια αναγνωστών

360: Η ασφάλεια των εργοταξίων στο προσκήνιο

«Δηλαδή αποκλείστηκε η περίπτωση αυτοκτονίας;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:39

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X