ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρατείνονται τα μέτρα μέχρι τις 28/02

Oι αρμόδιοι Υπουργοί συμφώνησαν ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων πρέπει να γίνει αργά και προσεκτικά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κατόπιν εισήγησης της Διυπουργικής Επιτροπής για τη διαχείριση της πανδημίας, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την παράταση της β’ φάσης της στρατηγικής για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Παρά τη βελτίωση που καταγράφεται στους επιδημιολογικούς δείκτες, σε συνάντησή της χθες η Διυπουργική Επιτροπή για τη διαχείριση της πανδημίας εξέτασε τα επιδημιολογικά δεδομένα και έλαβε υπόψη το γεγονός ότι η β’ φάση ενεργοποιήθηκε μόλις τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, και τα αποτελέσματά της θα πρέπει να αξιολογηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Στην εισήγηση της Διυπουργικής Επιτροπής συνυπολογίστηκε επίσης και η έντονη ανησυχία που επικρατεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με τα νέα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού. Με δεδομένο ότι τα νέα στελέχη που ανιχνεύθηκαν μέχρι στιγμής στα πλείστα κράτη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, προκαλούν πιο επιθετική και γρήγορη μετάδοση του ιού, οι αρμόδιοι Υπουργοί συμφώνησαν ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων πρέπει να γίνει αργά και προσεκτικά, έτσι ώστε να αποφευχθεί η εκ νέου επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης τη θέση της Διυπουργικής Επιτροπής για συνέχιση του προγράμματος ελέγχου με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) των εργαζομένων σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, με στόχο τη διαρκή επιτήρηση των εργαζομένων και την αποτροπή έξαρσης εστιών κρουσμάτων εντός των εργασιακών χώρων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση