Kathimerini.com.cy
Πτώση της θερμοκρασίας και ελαφρές βροχές θα επηρεάσουν αύριο Τετάρτη, την Κύπρο, με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει. Οι θερμοκρασίες που θα καταγραφούν, όπως είπε στην εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων» και την Οριάνα Παπαντωνίου, ο λειτουργός της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Χρυσάνθου, αναμένεται να είναι πιο κάτω από τις μέσες για την εποχή. Δίνοντας ένα παράδειγμα σημείωσε πως, «στη Λευκωσία οι μέσες τιμές κινούνται στους 30-31 βαθμούς αυτή την περίοδο, ενώ η πρόγνωση για αύριο βρίσκεται κοντά στους 26 βαθμούς»
Παράλληλα, τόνισε πως, η θερμοκρασία θα βρίσκεται 3 με 4, μπορεί και 5 βαθμούς πιο κάτω σε σχέση με τις σημερινές θερμοκρασίες. Παράλληλα, εφιστά την προσοχή για το ενισχυμένο πεδίο ανέμων που θα επικρατήσει αύριο Τετάρτη, στις παράλιες περιοχές, όπως σημείωσε, ενδεχομένως οι άνεμοι να είναι 5 και 6 μποφόρ και νότια ενδεχομένως και 7 μποφόρ παροδικά. Μάλιστα, όπως αναφέρει, σε ορισμένες περιοχές ενδεχομένως να σημειωθεί και καταιγίδα. «Αυτή η αστάθεια θα διατηρηθεί και το υπόλοιπο της εβδομάδας».
Σύμφωνα με τον ίδιο δεν θα σημειωθούν ακραία φαινόμενα, ωστόσο, το Σάββατο διαφαίνεται πως θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα. Όπως εξήγησε, πιθανόν αν αύριο δεν δούμε κάποια βροχή ή καταιγίδα αυτό σημαίνει ότι η ενέργεια που θα έπρεπε να αποδοθεί αύριο δεν αποδόθηκε, μαζεύτηκε και θα αθροιστεί με τις υπόλοιπες ημέρες και θα υπάρξουν πολύ πιο έντονα φαινόμενα οι επόμενες ημέρες.
Ανήμερα των εκλογών όπως τόνισε, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και σε ορισμένες περιοχές, χωρίς να αποκλείεται και η καταιγίδα.
Γενικά θα είμαστε κάτω από τις μέσες τιμές της εποχής. Η Λευκωσία οι μέσες τιμές είναι 30 βαθμοί αυτή την περίοδο. 30-31 βαθμοί. Η πρόγνωση αύριο είναι κοντά στους 26 βαθμούς.




























