ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πετρίδης: Οι επιστροφές μεταναστών ταλανίζουν την ΕΕ

Κοινή πρωτοβουλία Κύπρου και Ελλάδας για το Μεταναστευτικό ανακοίνωσαν Πετρίδης - Κουμουτσάκος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την πρωτοβουλία Κύπρου και Ελλάδας για ενίσχυση της πολιτικής των επιστροφών μεταναστών ανακοίνωσαν σε δηλώσεις τους ο Κύπριος Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, ο κ. Πετρίδης σημείωσε ότι οι επιστροφές είναι ένα μεγάλο θέμα που ταλανίζει την ΕΕ.

«Θα δουλέψουμε με συγκεκριμένες προτάσεις, ούτως ώστε η ίδια η ΕΕ, ο ίδιος ο ευρωπαϊκός μηχανισμός να είναι πιο αποτελεσματικός, ώστε να μπορέσουμε πιο αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουμε αυτό τον πολύ σημαντικό πυλώνα του μεταναστευτικού», υπογράμμισε.

Ο κ. Πετρίδης χαρακτήρισε, επίσης, το προσφυγικό - μεταναστευτικό «ένα εθνικό θέμα και για την Κύπρο και για την Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι Κύπρος και Ελλάδα οφείλουν να συνεργάζονται, να έχουν κοινές θέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να προτείνουν κοινές πολιτικές στην Ευρώπη.

«Είναι η στιγμή σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες όλων των κρατών - μελών της ΕΕ», είπε από την πλευρά του ο κ. Κουμουτσάκος.

Από την ανταλλαγή απόψεων που είχαμε, πρόσθεσε, «καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αυτή θα είναι μια πρωτοβουλία που θα ήταν και σε ενδιαφέρον όλων των μελών της ΕΕ να τη στηρίξουν», εξηγώντας ότι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Μετά τη διμερή συνάντηση ακολούθησε επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ενημέρωση των δύο Υπουργών, από την Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης σχετικά με τα συστήματα επιτήρησης και τα επιχειρησιακά μέσα στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στις κεντρικές φυλακές η απάντηση για τις παρεμβολές κινητών

«Στην προσπάθεια να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα των φυλακισμένων που έχουν στην κατοχή τους παράνομα, ...»
Χάρις  |  22:58

Υπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές

«Λυπάμαι που το σάπιο σωφρονιστικό μας σύστημα και οι άχρηστοι κρατικοί μηχανισμοί μας, αναγκάζουν ανθρώπους ...»
ναταλία  |  22:31

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Άσπονδοι φίλοι ή περιπαίζουν μας ούλλους;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  20:16

Τα τετράμηνα οδηγούν στα φροντιστήρια

«ενω πριν τα τετραμηνα οι γονεις και οι μαθητες δεν ειχαν ξανακουσει για φροντιστηρια. »
αντζελα  |  12:44

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X