ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πήγαν να ταξιδέψουν με αδασμοαφορολόγητα καπνικά προϊόντα - Εικόνες

Το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε

ΚΥΠΕ

Συνολικά 141 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρα και 30,5 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο, που φέρεται να ήταν αδασμοαφορολόγητα, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων σε τρεις περιπτώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων λειτουργοί του Τμήματος διενήργησαν ελέγχους στις αποσκευές τριών επιβατών που θα αναχωρούσαν στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου από το αεροδρόμιο Λάρνακας για το Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά τον έλεγχο, προστίθεται, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα αδασμοαφορολόγητων καπνικών προϊόντων, τα οποία μεταφέρθηκαν παράνομα από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας με σκοπό την εξαγωγή και πώληση τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα «στις 27 Σεπτεμβρίου, κατά τον έλεγχο της αποσκευής επιβάτη με προορισμό το Λονδίνο, εντοπίστηκαν συνολικά 24 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρων και 3 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο. O επιβάτης συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και αφού έγινε αποδεκτό αίτημα του για εξώδικο συμβιβασμό της υπόθεσης με την καταβολή ποσού 2500 ευρώ, αφέθηκε ελεύθερος».

Την ίδια μέρα «κατά τον έλεγχο των αποσκευών άλλου επιβάτη με προορισμό το Μάντσεστερ, εντοπίστηκαν συνολικά 87 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρων και 12,5 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο. O επιβάτης συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και στις 29 Σεπτεμβρίου οδηγήθηκε στο Δικαστήριο το οποίο του επέβαλε χρηματική ποινή ύψους 7000 ευρώ».

Ακόμα στις 28 Σεπτεμβρίου «κατά τον έλεγχο των αποσκευών επιβάτη με προορισμό το Λονδίνο εντοπίστηκαν συνολικά 30 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρων και 25 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο. O επιβάτης συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και αφού έγινε αποδεκτό αίτημα του για εξώδικο συμβιβασμό της υπόθεσης με την καταβολή ποσού 9000, αφέθηκε ελεύθερος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση και στις τρεις περιπτώσεις τα προϊόντα «δεν έφεραν την σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοαφορολόγητα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση