ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:14
 

Πιστοποιητικό περιβαλλοντικής ποιότητας απονεμήθηκε στο Τμήμα Φυλακών

«Το Green Office είναι ένα πρωτοποριακό σήμα περιβαλλοντικής ποιότητας για κτήρια και γραφεία» αναφέρει το Τμήμα Φυλακών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πιστοποιητικό περιβαλλοντικής ποιότητας «Πράσινου Γραφείου» (Green Office) απονεμήθηκε στο Τμήμα Φυλακών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος, το πιστοποιητικό απένειμε στην Διευθύντρια Άννα Αριστοτέλους η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, στο πλαίσιο εκδήλωσης, την Παρασκευή, στον χώρο του Τμήματος Φυλακών.

«Το Green Office είναι ένα πρωτοποριακό σήμα περιβαλλοντικής ποιότητας για κτήρια και γραφεία», αναφέρεται.

«Η υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών, η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την καθημερινή λειτουργία, και κυρίως η ευαισθητοποίηση του προσωπικού και των κρατουμένων είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες χάρη στους οποίους μπορεί να επιτευχθεί η πιστοποίηση του χώρου με το οικολογικό σήμα Green Office», προστίθεται.

Διαχειριστής του προγράμματος είναι η Κυπριακή Ένωση Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος CYMEPA και πραγματοποιείται   υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κα. Ιωάννας Παναγιώτου.

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι «η πολιτική του Τμήματος Φυλακών για την προστασία και σεβασμό του περιβάλλοντος εκφράζεται κυρίως μέσα από την ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού αλλά και των κρατουμένων - με την συμβολή Λειτουργών του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος και της cymepa  - για την εφαρμογή προγράμματος ορθολογικής διαχείρισης των αποβλήτων με  διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και κομποστοποίηση». 

Στον χώρο των Φυλακών τοποθετήθηκαν κάδοι για όλα τα ρεύματα αποβλήτων. Επίσης πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση για την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας. Έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά, ηλιακά πλαίσια και διασύνδεση εξοπλισμού για εξοικονόμηση ενέργειας.

Σημαντική είναι η συμμετοχή του προσωπικού και ομάδας κρατουμένων σε περιβαλλοντικές δράσεις όπως είναι η εκστρατεία Lets do it Cyprus! καθαρίΖΩ την Κύπρο, στην οποία το Τμήμα Φυλακών θα συμμετέχει και φέτος (στις 7 Απριλίου) για τρίτη συνεχή χρονιά, σημειώνεται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X