ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πλημμύρες, εγκλωβισμοί, πτώσεις δέντρων - Τι άφησε πίσω της η κακοκαιρία (εικόνες - βίντεο)

Δεκάδες κλήσεις για βοήθεια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πολλά ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και την Κυριακή (15/01) λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Κύπρου. Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για βοήθεια που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, πλημμυρισμένους δρόμους και υποστατικά, διασώσεις πολιτών και πτώσεις δέντρων.

Δήμος Δρομολαξιάς Μενεού.

Συγκεκριμένα:

Επαρχία Λάρνακας

Από τις 06:00 π.μ. σήμερα, μέχρι αυτή την ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 43 κλήσεις για βοήθεια λόγω έντονων καιρικών φαινομένων στην επαρχία Λάρνακας, με επίκεντρο τις περιοχές Μενεού, Δρομολαξιάς και Κιτίου.

Αλυκή Λάρνακας

Οι κλήσεις αφορούσαν αντλήσεις νερού από πλημμυρισμένα υπόγεια ιδιωτικών υποστατικών και επιχειρήσεων, ανοίγματα οχετών ομβρίων υδάτων, πλημμυρισμένους δρόμους, μετακινήσεις δέντρων, καθώς και ρυμουλκήσεις οχημάτων και διασώσεις πολιτών από τα οχήματά τους τα οποία είχαν παγιδευτεί σε πλημμυρισμένους δρόμους. Σε μία περίπτωση παρασχέθηκε βοήθεια σε πρόσωπο το οποίο επιθυμούσε να εξέλθει της οικίας του με ασφάλεια λόγω των ορμητικών νερών.

Παραλιακός Μενεού. 

Οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λάρνακας βρίσκονταν σε ετοιμότητα με εξοπλισμένα συνεργεία για ανταπόκριση και η νυχτερινή βάρδια συνέχισε καθήκον για υποστήριξη των ομάδων μέχρι το μεσημέρι όπου και αποδεσμεύτηκε.

Κύριος δρόμος Μενεού. 

Κύριος δρόμος Μενεού.

Τις ομάδες της Πυροσβεστικής υποστήριξαν με ένα συνεργείο της η Πολιτική Άμυνα, ο Δήμος Λάρνακας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Δρομολαξιάς.

Πλημμύρες Κίτι - Μενεού - Δρομολαξιά. 

Επαρχία Αμμοχώστου

Από τις 06:00 π.μ. σήμερα, μέχρι αυτή την ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε επιπλέον 16 κλήσεις στην επαρχία Αμμοχώστου, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τις 216 από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι σημερινές κλήσεις αφορούσαν αντλήσεις νερού από πλημμυρισμένα υπόγεια ιδιωτικών υποστατικών, επιχειρήσεων και ξενοδοχείων, καθώς και ανοίγματα οχετών ομβρίων υδάτων και μετακινήσεις δέντρων. Σε μία περίπτωση παρασχέθηκε βοήθεια σε πρόσωπο το οποίο επιθυμούσε να εξέλθει της οικίας του με ασφάλεια λόγω των ορμητικών νερών.

Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα εργάζονται μέχρι την αποπεράτωση όλων των περιστατικών.

Η Πολιτική Άμυνα υποστήριξε με ομάδα 10 ατόμων.

Επαρχία Λευκωσίας

Η επαρχία Λευκωσίας ανταποκρίθηκε σε ένα μεμονωμένο περιστατικό ανοίγματος οχετού ομβρίων υδάτων.

Οι υπόλοιπες επαρχίες δεν δέχτηκαν κλήσεις που να σχετίζονται με ακραία καιρικά φαινόμενα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση