ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πλημμύρισε η Επ. Αμμοχώστου (εικόνες - βίντεο)

Πλημμύρισαν υποστατικά, ξενοδοχεία και οικίες - Έγιναν 22 ρυμουλκήσεις οχημάτων και διασώθηκαν 12 πολίτες

ΚΥΠΕ

Την ελεύθερη Αμμόχωστο επισκέφθηκε εκτάκτως ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν από τις πρώτες πρωινές ώρες την επαρχία.

Από η ώρα 04:40, λαμβάνονται συνεχώς κλήσεις για βοήθεια λόγω έντονων καιρικών συνθηκών στην επαρχία Αμμοχώστου, στην περιοχή Παραλιμνίου Πρωταρά και Αγίας Νάπας, με τον Στηβ Θεοδούλου, Εκπρόσωπο Τύπου Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, να δηλώνει ότι ιδιαίτερα παρατηρείται έντονη συσσώρευση νερού στη λεωφόρο Κάππαρη - Πρωταρά και στους δρόμους Αγίας Νάπας - Αγίας Θέκλας, Πρωταρά και Κάβο Γκρέκο. Η Αστυνομία σε συνεργασία με τον δήμο Παραλιμνίου έχει προχωρήσει σε κλείσιμο δρόμων από τον κυκλικό κόμβο όπου βρίσκεται ο φούρνος Ζορμπά μέχρι τα φώτα του προφήτη Ηλία και από τον κυκλικό κόμβο του Αγίου Παντελεήμονα μέχρι τα φώτα Καμμίτση.

Πλημμύρισαν υποστατικά, διασώθηκαν πολίτες

Στην Αγία Νάπα πλημμύρισαν υποστατικά ξενοδοχεία και οικίες, ενώ στο Παραλίμνι και Πρωταρά πλημμύρισαν οικίες και καταστήματα. Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πέραν των 200 κλήσεων για ανοίγματα οχετών ομβρίων υδάτων, πλημμυρισμένους δρόμους, πλημμυρισμένα υπόγεια υποστατικών και ρυμουλκήσεις ακινητοποιημένων οχημάτων, καθώς και διασώσεις πολιτών οι οποίοι έχουν παγιδευτεί στα οχήματά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αυτή την ώρα έγιναν 22 ρυμουλκήσεις οχημάτων και διασώθηκαν 12 πολίτες. Στην Αγία Νάπα το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη λεωφόρο Κρύου Νερού (κοντά στο μουσείο Θάλασσα).

Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά από ανάκληση προσωπικού, βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα και εργάζεται με 13 συνολικά συνεργεία (7 από επαρχία Αμμοχώστου, 2 από επαρχία Λάρνακας, 2 από Ε.Μ.Α.Κ., με υποστήριξη της ειδικής ομάδας διάσωσης από ορμητικά νερά, 1 συνεργείο από επαρχία Λεμεσού και 1 από Λευκωσία). Την Πυροσβεστική Υπηρεσία υποστηρίζουν με 3 συνεργεία η Πολιτική Άμυνα και οι Δήμοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας με δικά τους συνεργεία, καθώς και 2 εκσκαφείς και 2 ομάδες εθελοντών της Support CY. 

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς που θα κάνουν χρήση του οδικού δικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του ότι υπάρχουν ποσότητες νερού στους δρόμους καθιστώντας τους ολισθηρούς και επικίνδυνους. Οι οδηγοί προτρέπονται να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους, αναμμένα.

«Δυστυχώς η έντονη βροχόπτωση, η οποία παρατηρείται από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει δημιουργήσει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση σε δρόμους του Δήμου Παραλιμνίου και ως εκ τούτου η αστυνομία καλεί και ζητά από το κοινό να περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις του και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου.

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ:

Περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης στον δρόμο Παλαιχωρίου – Αγρού

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ:

Περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης στους ακόλουθους δρόμους:

-Σκαρίνου – Λευκάρων

-Λευκάρων – Βαβατσινιάς

-Βαβατσινιάς – Αγ. Βαβατσινιάς

ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ:

Παρατηρείται συσσώρευση νερού σε αρκετούς δρόμους.

Καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Λόγω συσσώρευσης νερού οι ακόλουθοι δρόμοι είναι ΚΛΕΙΣΤΟΙ για την τροχαία κίνηση:

-Λεωφόρος Πρωταρά – Κάβο Γκρέκο (από Φώτα Καμμίτση μέχρι Πρωταρά

-Δρόμος από κ.κ. παρά το κτηματολόγιο μέχρι τον φούρνο Μπλε Αβοκάντο, στο Παραλίμνι.

-Οδός Βρυσουδιών (από κ.κ. Αγ. Τριάδος μέχρι ύψους Golden Coast)

Επικίνδυνος λόγω συσσώρευσης νερού έχει καταστεί ο αυτοκινητόδρομος Λάρνακας – Αγίας Νάπας, μετά την έξοδο Αγ. Νάπας, προς τον κυκλικό κόμβο Αγ. Νάπας, καθώς και από την έξοδο Αβδελλερού μέχρι την έξοδο Λιβαδιών,

ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΟΟΔΟΥΣ:

Όλοι οι δρόμοι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δείτε εικόνες και βίντεο

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση