ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πόσα άτομα επιτρέπονται σε όχημα

Πότε είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Από τις 23 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, η απόφαση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους όπου υπάρχουν περισσότερα του ενός ατόμων και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, καθώς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ταξί, λεωφορεία, κοκ).

Η χρήση της μάσκας, σύμφωνα με τα Διατάγματα πρέπει να γίνεται και εντός οχημάτων.

Ποιοι εξαιρούνται:

- Mόνο όσοι ταξιδεύουν με προσωπικό όχημα μόνοι

- Όταν ταξιδεύεις με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς (περιλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων).

Ποιοι πρέπει να φοράνε στο αυτοκίνητο:

- Τα άτομα που εργάζονται στον κατασκευαστικό τομέα/ εργοτάξια οφείλουν να χρησιμοποιούν μάσκες μιας χρήσης όταν μετακινούνται με αυτοκίνητο

- Όταν στο αυτοκίνητο βρίσκονται δύο άτομα που δεν διαμένουν στο ίδιο σπίτι

- Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ταξί, λεωφορεία, κοκ)

Πόσα άτομα μπορούν να επιβαίνουν σε ιδιωτικό όχημα και πόσους επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν τα ΜΜΜ:

Στα ιδιωτικά οχήματα μπορούν να επιβαίνουν άτομα της ίδιας οικογένειας (νοικοκυριού), περιλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων της οικογένειας, ανάλογα με τη χωρητικότητα του οχήματος, χωρίς τη χρήση μάσκας.

Σε περιπτώσεις μετακίνησης με όχημα ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά, επιτρέπεται να επιβαίνουν στο όχημα μέχρι τρία (3) άτομα, περιλαμβανομένου του οδηγού, με απαραίτητη τη χρήση μάσκας.

Για μετακινήσεις για σκοπούς εργασίας με ιδιωτικό όχημα χωρητικότητας πέραν των πέντε (5) ατόμων (π.χ. εργαζόμενοι σε εργοτάξια, μεταφορείς, κτλ), επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι τέσσερα (4) άτομα, με απαραίτητη χρήση μάσκας.

Για σκοπούς εργασίας και σε περίπτωση που το ιδιωτικό όχημα είναι χωρητικότητας κάτω των πέντε (5) ατόμων, επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι τρία (3) άτομα, με απαραίτητη χρήση μάσκας.

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, ταξί, κτλ) καθορίζεται με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών.

Το πρόστιμο:

Υπενθυμίζεται ότι η μη τήρηση των μέτρων αποτελεί παραβίαση Διατάγματος από τον ίδιο τον πολίτη και τιμωρείται με το πρόστιμο των €300.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X