ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιτέλους βροχές - Βουτιά από τους 40 στους 28 (βίντεο)

Τέλος ο καύσωνας, έρχονται βροχές και καταιγίδες

Του Ανδρέα Κόκκινου

Η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ήρθε για να υπενθυμίσει πως η παρατεταμένη καλοκαιρινή περίοδος δεν έχει ακόμα παρέλθει για την Κύπρο. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο υδράργυρος την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου άγγιξε τους 40,8 βαθμούς κελσίου.

Το φαινόμενο όμως φαίνεται πως ήταν παροδικό αφού η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες φέρνει στη χώρα μας ένα εκ διαμέτρου αντίθετο σκηνικό. Βουτιά του υδράργυρου κατά 12 ολόκληρους βαθμούς κελσίου αλλά και μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές έρχονται να επαναφέρουν την φθινοπωρινή περίοδο. Ήδη οι ουρανοί έχουν ανοίξει σε διάφορες περιοχές με τα βίντεο που κάνουν το γύρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το γκρουπ του facebook ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ να επιβεβαιώνουν την επιστροφή των βροχών.

Βουτιά της θερμοκρασίας - Ώρα για φθινόπωρο

Επικοινωνήσαμε με το Τμήμα Μετεωρολογίας και τον λειτουργό κύριο Ανδρέα Χρυσάνθου για να δούμε τις εκτιμήσεις των επόμενων ημερών. Ήδη η θερμοκρασία παρουσιάζει μία πτώση με τον καιρό να παραμένει κυρίως αίθριος σε εσωτερικό και παράλια, ενώ στο δυτικό τμήμα (Πάφο και διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς) οι πρώτες βροχές έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Όπως ανέφερε στην «Κ» ο κύριος Χρυσάνθου η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση αύριο Τετάρτη (4/10) μέχρι τους 31 βαθμούς κελσίου.

Πού και πότε ανοίγουν οι ουρανοί

Το αποκορύφωμα του φαινομένου θα διαφανεί την Παρασκευή και το Σάββατο με τον υδράργυρο να προσεγγίζει τους 28-29 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό. Στις ορεινές περιοχές αναμένονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες αρχής γενομένης από αύριο ενώ ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες για βροχές και καταιγίδες συγκεντρώνει η Παρασκευή και το Σάββατο. Τα ίδια ισχύουν και για το εσωτερικό αφού Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο είναι οι μέρες που συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες να έχουμε βροχοπτώσεις αλλά και καταιγίδες με τον λειτουργό Μετεωρολογίας να χαρακτηρίζει τις μεγάλες μεταβολές της θερμοκρασίας και των φαινομένων φυσιολογικές.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε Σεπτέμβριος και Οκτώβριος φέρνουν συνήθως έντονες καιρικές μεταβολές και αυξομειώσεις στον υδράργυρο αφού την περιοχή μας χαρακτηρίζει μια αστάθεια. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο σε μία «σύγκρουση» αέριων μαζών αφού υπάρχει σύγκλιση ψυχρών αέριων μαζών από τον βορρά και παράλληλα θερμών από το νότο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Κόκκινου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση