
Kathimerini.com.cy
Μετά από πρόταση της Δημοτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το άνοιγμα της Λεωφόρου Μακαρίου.
Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση που ψηφίστηκε προνοεί η Λεωφόρος να ανοίγει τις καθημερινές για τη διέλευση όλων των οχημάτων από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ, ενώ από τις 9μμ μέχρι και τις 7 το πρωί η λεωφόρος θα χρησιμοποιείται μόνο από εξουσιοδοτημένα οχήματα, δηλαδή κάτοικους και εργαζόμενους όπως επίσης λεωφορεία και ταξί.
Όσο αφορά τα Σαββατοκύριακα η ρύθμιση παραμένει η ίδια όπως και σήμερα για εξουσιοδοτημένα οχήματα.
Έγκριση από Αστυνομία και ΕΕ
Μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να ψήφισε υπέρ της πρότασης, ωστόσο για να εφαρμοστεί η πρόνοια απαιτείται έγκριση του Αρχηγού Αστυνομίας. Παράλληλα η Δημοτική Αρχή αναμένεται να αποταθεί και στον Φορέα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για έγκριση της απόφασης καθώς και στην ΕΕ η οποία συγχρηματοδότησε το έργο προκειμένου να εξασφαλίσει τη συγκατάθεσή της.
Να σημειώσουμε ότι η απόφαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και εναντίον τάχθηκαν το ΑΚΕΛ, οι Οικολόγοι, η ΔΗΠΑ όπως επίσης και ο Δήμαρχος Λευκωσίας ενώ υπέρ τάχθηκαν ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ.