ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προβλήματα σε Αμμόχωστο και Λάρνακα λόγω καταρρακτωδών βροχών (βίντεο)

Επί ποδός Πυροσβεστική Υπηρεσία και Αστυνομία

ΚΥΠΕ

Έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να επικρατούν στην Κύπρο, με αποτέλεσμα των καταρρακτωδών βροχών που πέφτουν να πλημμυρίζουν δρόμοι, υποστατικά, σπίτια, ξενοδοχεία τόσο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου όσο και στην επαρχία Λάρνακας.

Επί ποδός βρίσκονται Πυροσβεστική Υπηρεσία και Αστυνομία προκειμένου να ανταποκριθούν στις κλήσεις για βοήθεια.

Σε 122 επεισόδια λόγω καταρρακτωδών βροχών κλήθηκαν να παρέμβουν τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Τα περιστατικά αφορούν άντληση νερού από υπόγεια ξενοδοχείων, άνοιγμα οχετών ομβρίων, διάσωση ζωής, ρυμούλκηση οχημάτων και άντληση νερού από υπόγεια σπιτιών.

Στην Λάρνακα σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή Δρομολαξιάς- Μενεού. Οι κλήσεις αφορούν άντληση νερού από οικίες, ρυμουλκήσεις οχημάτων και διάσωση ζωής.

  

Υπάρχει συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα κάτω από την ανισόπεδη διάβαση παρά το κέντρο Πανόριο στη Δρομολαξιά, με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει καταστεί επικίνδυνος.

Νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο λόγω καιρικών συνθηκών.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται από τα ξημερώματα χθες η Αστυνομία μαζί με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους για αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που παρατηρήθηκαν χθες και σήμερα, ιδιαίτερα στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας.

Επαρχία Αμμοχώστου

Αυτή τη στιγμή όλοι οι δρόμοι, που είχαν κλείσει, έχουν ανοίξει και έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Ωστόσο, σε δύο σημεία του δρόμου Πρωταρα – Κάβο Γκρέκο υπάρχει καθίζηση εδάφους. Τα σημεία αυτά έχουν σηματοδοτηθεί και καλούνται οι οδηγοί, που χρησιμοποιούν τον εν λόγω δρόμο, να είναι πολύ προσεκτικοί.

Επαρχία Λάρνακας

Αυτή τη στιγμή όλοι οι δρόμοι που ήταν κλειστοί στην επαρχία Λάρνακας, έχουν ανοίξει και έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της έντονης βροχόπτωσης, που παρατηρήθηκε τα ξημερώματα σήμερα, πλήγηκαν ιδιαίτερα οι περιοχές Κιτίου, Δρομολαξιάς και Μενεού. Στο οδικό δίκτυο, λόγω της συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού στο οδόστρωμα είχε κλείσει μέρος της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο Μενεού, ο δρόμος κάτω από την ανισόπεδη διάβαση παρά το κέντρο Πανόριο στη Δρομολαξιά, καθώς και ο κυκλικός κόμβος του Αεροδρομίου Λάρνακας.

Περιοχή Τροόδους

Οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα. Ανοικτοί αλλά ολισθηροί είναι και οι δρόμοι Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – PINEWOOD – Κακοπετριάς, Προδρόμου – Λεμύθου, Κακοπετριάς – Καρβουνά, Πεδουλά – Μουτουλλά, και ο δρόμος Αστρομερίτη – Τροόδους, ενώ στο δρόμο Βυζακιάς – Νικηταρίου υπάρχουν πέτρες και χώματα από κατολισθήσεις και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αυτή τη στιγμή παρατηρείται πυκνή τροχαία κίνηση προς το Τρόοδος ενώ κατά διαστήματα γίνεται ελεγχόμενη πρόσβαση προς περιοχή της χιονίστρας.

Λόγω της συνεχούς μεταβολής των καιρικώνκαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται για την κατάσταση από τις ανακοινώσεις που εκδίδονται από την Αστυνομία.

Οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας αναρτώνται έγκαιρα στη νέα ενημερωτική ιστοσελίδα της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com), στη σελίδα της Αστυνομίας στο facebook (Facebook.com/cypruspolice), καθώς και στο λογαριασμό της Αστυνομίας στο Twitter (twitter.com/Cyprus_Police).

Οι οδηγοί προτρέπονται να οδηγούν τα οχήματά τους με χαμηλές ταχύτητες, να είναι συνεχώς συγκεντρωμένοι και σε εγρήγορση και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα τους οχήματα προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δυσάρεστων καταστάσεων.

Τα μέλη αστυνομίας βρίσκονται σε επιφυλακή για αντιμετώπιση οποιωνδήποτε έκτακτων περιστατικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση