ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κακοκαιρία: Κλειστοί δρόμοι και προβλήματα στην Καλαβασό

Χωρίς ρεύμα και νερό 12 κατοικίες

Newsroom K

Παραμένουν τα προβλήματα στην Καλαβασό της Επαρχίας Λάρνακας από την κατάρρευση τοίχου αντιστήριξης παρακαμπτήριου δρόμου της Κοινότητας, λόγω της υπερχείλισης του φράγματος Καλαβασού, από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις.

Λόγω της κατάστασης γύρω στις 12 κατοικίες που βρίσκονται στο δρόμο που οδηγεί προς το φράγμα Καλαβασού εκκενώθηκαν από τους κατοίκους τους, αφού δεν διαθέτουν ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.

Η κατάσταση αξιολογήθηκε την Τρίτη σε πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Έπαρχο Λάρνακας Οδυσσέα Χατζηστεφάνου και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πολιτικής Άμυνας, του Κοινοτικού Συμβουλίου και της ΕΜΑΚ.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Έπαρχος Λάρνακας «αναμένουμε να κατέβει η στάθμη του νερού και σύμφωνα με λειτουργό της Επαρχιακής Διοίκησης που βρίσκεται από το πρωί στη περιοχή, σήμερα έχει κατέλθει λίγο η στάθμη του νερού, ενώ διαπιστώθηκαν και ορισμένα προβλήματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο δρόμο. Μόλις κατέλθει η στάθμη των ομβρίων υδάτων θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες επιδιορθώσεις που χρειάζεται να γίνουν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χατζηστεφάνου ανέφερε ότι «συνολικά παρέμειναν στα σπίτια τους, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, πέντε οικογένειες, παρά τις παραινέσεις τόσο της Επαρχιακής Διοίκησης όσο και του Κοινοτάρχη Καλαβασού να μετακινηθούν λόγω των πλημμυρισμένων υποστατικών τους».

Σε άλλη ερώτηση ο Έπαρχος απάντησε πως «η στάθμη του νερού θα κατέλθει μόλις σταματήσει η υπερχείλιση του φράγματος της Καλαβασού. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι η στάθμη των ομβρίων υδάτων έχει κατέλθει λίγο, όχι όμως σε ικανοποιητικό βαθμό, τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης δεν μπορούν να επέμβουν».

Εξάλλου ο Κοινοτάρχης Καλαβασού Λευτέρης Φωκά ανέφερε ότι «η στάθμη του νερού έχει χαμηλώσει λίγο και καταβάλλονται προσπάθειες από την Αρχή Ηλεκτρισμού ώστε να παρασχεθεί ηλεκτρικό ρεύμα σε 10 – 15 κατοικίες που βρίσκονται στο δρόμο προς το φράγμα της Καλαβασού και μέχρι σήμερα δεν έχουν ηλεκτρική ενέργεια».Πρόσθεσε ακόμα ότι «τα προβλήματα εντοπίζονται στην πτώση του τοίχου αντιστήριξης του παρακαμπτήριου δρόμου της Κοινότητας, υπάρχουν λάσπες σε δρόμους, πεζοδρόμια και αυλές σπιτιών, καταστροφές σε γεφύρια, ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν πινακίδες και κάγκελα. Έχουμε επικοινωνήσει με όλους τους επηρεαζόμενους κατοίκους που παρέμειναν στα σπίτια τους και είναι καλά στην υγεία τους».

Από την πλευρά της η Χριστίνα Παπαδοπούλου, Εκπρόσωπος Τύπου Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου είπε ότι από την υπερχείλιση του φράγματος Καλαβασού και της ορμητικής καθόδου μεγάλων ποσοτήτων νερού, προκλήθηκαν προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Συνεργείο της ΑΗΚ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην Καλαβασό και με την βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσέγγισαν τον μετασχηματιστή που είχε καταστραφεί, ο οποίος βρισκόταν σε πλημμυρισμένο δρόμο.

Εξήγησε ότι «ο μετασχηματιστής απομονώθηκε από το δίκτυο και δόθηκε εναλλακτική παροχή ρεύματος στους επηρεαζόμενους. Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος δεν είναι ακόμη εφικτή σε συγκεκριμένο τμήμα της Καλαβασού» είπε και σημείωσε πως «το συνεργείο της ΑΗΚ είναι σε ετοιμότητα και αναμένει ενημέρωση από τον Κοινοτάρχη ώστε μόλις μειωθεί η ροή του νερού, να επιχειρηθεί η επιδιόρθωση του μετασχηματιστή και να αποκατασταθεί η παροχή ρεύματος.

Νέα ενημέρωση για την κατάσταση του οδικού δικτύου - Ώρα: 12:00μ.μ., Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο και ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, αφού λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών που επικρατούν παρατηρούνται διάφορα προβλήματα στους δρόμους, αρκετοί από τους οποίους παραμένουν κλειστοί.

H οδός Αλεξανδρουπόλεως, παρά το χώρο στάθμευσης οχημάτων του Δημαρχείου Στροβόλου, έχει κλείσει για την κυκλοφορία λόγω υπερχείλισης του Πεδιαίου ποταμού.

Κλειστοί λόγω χιονόπτωσης παραμένουν όλοι οι δρόμοι προς το Τρόοδος, όπου σημειώνεται και βροχόπτωση.

Ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, είναι οι ακόλουθοι δρόμοι:

• Προδρόμου – Τροοδίτισσας
• Προδρόμου – Λεμύθου
• Κακοπετριάς – Καρβουνά
• Κακοπετριάς – Pinewood – Πεδουλά
• Πεδουλά – Προδρόμου
• Πεδουλά - Κύκκου

Κατολισθήσεις πετρών παρατηρούνται στους δρόμους Δυμών – Κυπερούντας και Αγρού - Αγίου Ιωάννη, με αποτέλεσμα να είναι κλειστή η μία λωρίδα κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία, ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στους δρόμους Ορκόντας – Κάμπου, Κάτω Πύργου – Κάμπου και Σταυρού της Ψώκας – Κάμπου.

Στην περιοχή Μόρφου κλειστοί είναι οι ακόλουθοι δρόμοι:

• Οδός Καλλιθέας – Γεφύρι παρά το δημοτικό σχολείο Περιστερώνας
• Παλαιός δρόμος Κάτω Μονής – Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου
• Γεφύρι μεταξύ κοινοτήτων Κοράκου – Φλάσου
• Δρόμος από Μηλικούρι προς Άγιο Νικόλαο, περιοχή Πλατύ

Στα προάστια Λεμεσού, στην περιοχή Πάνω Πολεμιδιών, παραμένει κλειστή η οδός Βασιλείας - πάροδος της λεωφόρου Γιάννου Κρανιδιώτη, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού στο δρόμο. Επίσης στην Λεμεσό, στο δρόμο Κούρρη – Λόφου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις πετρών και χώματος.

Στα προάστεια Λευκωσίας είναι κλειστές η οδός Φοινοπούλου και η οδός Αγίου Σπυρίδωνα, στη Δευτερά, λόγω υπερχείλισης ποταμού.

Στην επαρχία Πάφου, κλειστός είναι ο κύριος δρόμος Γιόλου – Πόλης Χρυσοχούς, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος σε σημείο του δρόμου, ενώ στην επαρχία Λάρνακας, είναι κλειστός ο δρόμος Καλαβασού – Τόχνης.

Στην επαρχία Αμμοχώστου, καθώς και στους αυτοκινητοδρόμους δεν παρατηρείται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα, ωστόσο λόγω βροχόπτωσης ενδεχομένως σε σημεία των δρόμων να υπάρχει μερική συσσώρευση νερού το οδόστρωμα.

Υπενθυμίζεται ότι στο Στρόβολο έχουν δοθεί στην κυκλοφορία, η οδός Αλεξανδρουπόλεως, παρά το χώρο στάθμευσης οχημάτων του Δημαρχείου Στροβόλου και η οδός Ερυθρού Σταυρού, πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο, που χθες Τρίτη είχαν κλείσει λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πεδιαίου. Η στάθμη του ποταμού έχει πλέον υποχωρήσει και η κυκλοφορία στους δύο δρόμους συνεχίζεται κανονικά.

Προτρέπονται οι οδηγοί οχημάτων που θα διακινούνται στις αναφερόμενες περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλα διερχόμενα οχήματα όπου χρειαστεί.

Καθυστερήσεις στην παράδοση – παραλαβή αλληλογραφίας στα ορεινά

Καθυστερήσεις στην παράδοση – παραλαβή αλληλογραφίας προς και από τις κοινότητες των ορεινών περιοχών, θα υπάρξουν λόγω των καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα Κυπριακά Ταχυδρομεία αναφέρουν ότι λόγω των καιρικών συνθηκών και της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο με το κλείσιμο δρόμων, θα σημειωθούν καθυστερήσεις στην παράδοση – παραλαβή αλληλογραφίας προς και από τις κοινότητες των ορεινών περιοχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πάνω από 2.000 οι συλλήψεις στις διαδηλώσεις υπέρ Ναβάλνι

«Πούτιν και Ερντογάν, ίδιο πιτσίμι! »
ΑΚΑ  |  12:28

«Είχαμε σχέση, δεν ήταν βιασμός»

«Ένας γάδαρος βιαστής μίλησε. Κανονίστε τον!!!»
ΑΚΑ  |  12:27

Σε ελεύθερη πτώση το bitcoin το τελευταίο 15νθήμερο

«Φίλος, γνώστης των οικονομικών είπε προ 3 ετών ότι οι `ανακαλύψαντες` το bitcoin θα βρεθούν πίσω από ...»
ΑΚΑ  |  12:25

Πρ. Βουλής στην «Κ»: Μονόδρομος η δημοσιοποίηση της Λίστας Γιωρκάτζη

«Πρόεδρε της Βουλής, άμα το δούμε εν να τα πιστέψουμε! Το γεγονός ότι ανήκεις στο ΑΚΕΛ μας κάνει να ...»
ΑΚΑ  |  12:20

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση