ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόστιμο 6,5 χιλ. ευρώ σε μπαράκι στην Πάφο

Διέταξε επίσης όπως το υποστατικό επαναλειτουργήσει κανονικά μετά την καταβολή του προστίμου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πρόστιμο 6,5 χιλ. ευρώ επέβαλε το ΕΔΠ σε ιδιοκτήτη υποστατικού για παράβαση του διατάγματος του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου.

Συγκεκριμένα, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθη τη Δευτέρα ιδιοκτήτης υποστατικού η λειτουργία του οποίου έχει ανασταλεί από τις 5 Αυγούστου του 2020 στο κέντρο της Πάφου για παράβαση του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου στην Πάφο. Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, και το Δικαστήριο επέβαλε στον ιδιοκτήτη του υποστατικού χρηματικό πρόστιμο 6.500 ευρώ. Διέταξε επίσης όπως το υποστατικό επαναλειτουργήσει κανονικά μετά την καταβολή του προστίμου.

Σύμφωνα με τα λεχθέντα στο Δικαστήριο, το προσωρινό διάταγμα αναστολής λειτουργίας υποστατικού, είχε εκδώσει το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου στις 5 Αυγούστου, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η Αστυνομία, αφού κατά τη διάρκεια των καθημερινών ελέγχων για την εφαρμογή και τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, διαπιστώθηκαν επανειλημμένα παραβάσεις του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου και των σχετικών Υπουργικών διαταγμάτων.

Πρόκειται για μπαράκι στην Πάφο, όπου κατά τους ελέγχους που διεξάγει η Αστυνομία, σε έξι διαφορετικές ημερομηνίες, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου από μέλη της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι στο χώρο του υποστατικού βρισκόταν αριθμός θαμώνων που ξεπερνούσε τον επιτρεπόμενο αριθμό, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται συνωστισμός και να μην τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των θαμώνων.

Αριθμός θαμώνων πέραν του επιτρεπόμενου εντοπίστηκαν στο μπαράκι και σε ελέγχους που έγιναν στις 21 και 28 Ιουνίου, ενώ στις 4, 5 και στις 24 Ιουλίου, επίσης διαπιστώθηκαν παραβάσεις των διαταγμάτων.

Συγκεκριμένα, στις 4 και 5 Ιουλίου, διαπιστώθηκε ότι υπάλληλοι και η διεύθυνση του υποστατικού δεν τηρούσαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Επίσης στις 4 Ιουλίου, καθώς και στις 24 Ιουλίου, το υποστατικό εξυπηρετούσε πελάτες στο μπαρ, ενώ ταυτόχρονα δεν τηρούνταν οι απαραίτητες αποστάσεις από τους θαμώνες.

Εναντίον της Διεύθυνσης του υποστατικού, καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, για εκδίκαση, υπόθεση παράβασης της Νομοθεσίας για την λοιμοκάθαρση. Παράλληλα η Αστυνομία υπέβαλε αίτημα έκδοσης διατάγματος προσωρινής αναστολής λειτουργίας του υποστατικού, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, κάτι που έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο.

Το Δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση επέβαλε στον ιδιοκτήτη του υποστατικού το χρηματικό πρόστιμο των 6.500 χιλιάδων ευρώ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση