ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:09
 

Προτάσεις «Ισότητας» για αποκοπές δημοσίων υπαλλήλων

Να καταργηθούν άμεσα οι αντισυνταγματικές νομοθεσίες και να θεσπιστεί Νόμος για επιστροφή των παράνομων/αντισυνταγματικών αποκοπών σε πέντε χρόνια

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Προτάσεις δίνει η Παγκύπρια Συντεχνία Εργοδοτουμένων, Αυτό-Εργοδοτουμένων, Ορισμένου Χρόνου, Αορίστου Χρόνου & Συμβασιούχων (ΙΣΟΤΗΤΑ) προς την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, για δίκαιη και ορθολογική διαχείριση της κατάστασης που προέκυψε, αναφέρει, συνεπεία των πρόσφατων Αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση οι προτάσεις αυτές είναι να καταργηθούν άμεσα οι αντισυνταγματικές νομοθεσίες (με τροποποιητικά νομοσχέδια) και να θεσπιστεί Νόμος για επιστροφή των παράνομων/αντισυνταγματικών αποκοπών σε πέντε χρόνια (να επιβληθεί, δηλαδή, προθεσμία στις επιστροφές).

Επίσης να πραγματοποιηθεί, αμέσως/χωρίς χρονοτριβή, διαβούλευση με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που ζουν ή/και δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων τους, να συνεισφέρουν για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την ευημερία του τόπου, επί τη βάσει καθολικών και ακριβοδίκαιων κριτηρίων και καλοσχεδιασμένων διαδικασιών που σέβονται θεμελιώδη και άλλα δικαιώματα.

Ακόμη, να θεσμοθετηθεί νέα σχετική φορολογία ή να συνομολογηθεί συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών, η οποία θα λήγει αυτοδικαίως σε πέντε χρόνια. Όπως αναφέρεται, η νέα αυτή φορολογία ή αποκοπή βάσει συμφωνίας θα έχει πολύ χαμηλότερο συντελεστή εν συγκρίσει προς τη φορολογία βάσει της περί Μείωσης των Απολαβών Νομοθεσίας, αφού στο πεδίο εφαρμογής της θα εμπίπτουν πολύ περισσότερα πρόσωπα (φυσικά και νομικά).

Τέλος, να επιβληθεί, επίσης, φορολογία σε διαδικτυακούς γίγαντες (π.χ.Google, Facebook) στα έσοδα από διαφημίσεις, όπως, προσφάτως, αποφάσισαν η Γαλλία και η Αυστρία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X