ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΒ - Να απαντηθούν τα βασανιστικά ερωτήματα που ταλανίζουν οικογένειες αγνοουμένων

Ως πολιτεία καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, τόσο για να βοηθήσουμε τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, πρόσθεσε

ΚΥΠΕ

Στόχος είναι να απαντηθούν οριστικά τα βασανιστικά ερωτήματα που ταλανίζουν τις οικογένειές των αγνοουμένων, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, στην κηδεία των οστών του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Χριστάκη Νικολάου, στον Ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού, Λάρνακα.

Στον επικήδειο λόγο της, η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι ο Χριστάκης Νικολάου πολέμησε με ηρωισμό και θυσιάστηκε για την πατρίδα υπερασπίστηκε την ελευθερία και τη δημοκρατία και προστέθηκε στον τραγικό κατάλογο των θυμάτων της τραγωδίας του 1974. Είπε ότι για δεκαετίες το όνομα του Χριστάκη παρέμενε στον τραγικό κατάλογο των αγνοουμένων, μέχρι το 2020 που ανευρέθηκαν τα οστά του μαζί με των δύο άλλων συντρόφων του σε ομαδικό τάφο, στο σημείο όπου έγινε η μάχη στο χωριό Άγιος Γεώργιος Κερύνειας.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε, ανέφερε η κα. Δημητρίου, ότι υπάρχει ακόμα ένας πολύ μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας, αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής, των οποίων η τύχη ακόμα δεν έχει διακριβωθεί. Και είναι οι οικογένειες των αγνοουμένων μας που πλήρωσαν και πληρώνουν το βαρύτερο τίμημα της κυπριακής τραγωδίας, αυτοί που για χρόνια σήκωναν, και πολλοί σηκώνουν ακόμα, τον σταυρό της άγνοιας και της αβεβαιότητας είπε η Αννίτα Δημητρίου.

Ως πολιτεία καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, τόσο για να βοηθήσουμε τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων όσο και για να αναγκαστεί η Τουρκία να συνεργαστεί, καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο, ώστε να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα το ταχύτερο δυνατό, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Έκανε τέλος λόγο για δικαίωση που μπορεί να έρθει μόνο μέσα από μια λύση του Κυπριακού, που θα επανενώνει το νησί σε συνθήκες ελευθερίας, ασφάλειας, ειρήνης, ατομικής και εθνικής αξιοπρέπειας για όλους τους νόμιμους κατοίκους, με μια λύση που θα απαλλάσσει από τα στρατεύματα κατοχής και θα τερματίζει τον εποικισμό, χωρίς ξένες κηδεμονίες και αναχρονιστικά συστήματα εγγυήσεων.

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια προτομής του Χριστάκη Νικολάου στο παρακείμενο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Κοντού και ο ενταφιασμός των λειψάνων του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τρίτη, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές ...
ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ