ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ: Ιδιαίτερα ευτυχής γιατί η Λευκωσία αλλάζει

Σημερινές δηλώσεις από την πλατεία ελευθερίας

ΚΥΠΕ

Κατά την επίσκεψή του το πρωί της Δευτέρας στην πλατεία Ελευθερίας και την εντός των τειχών Λευκωσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι σημαντικές αλλαγές γίνονται σε όλες τις πόλεις. «Όμως νιώθω ιδιαίτερα περήφανος για τη Λευκωσία γιατί με τη συμβολή από πλευράς Κυβέρνησης ενός ποσού 273 εκ. ευρώ για έργα για τον δήμο Λευκωσίας έχουμε συμβάλει ώστε σήμερα η Πλατεία Ελευθερίας, η κατασκευή της οποίας μπορεί να καθυστέρησε όχι εξαιτίας των δημοτικών Αρχών, των γνωστών περιπετειών που είχε, θα είναι ένα σημείο αναφοράς για όλη την Κύπρο σε συνδυασμό με τις οδούς Στασικράτους, Ευαγόρου, Μακαρίου, σε συνδυασμό με το Θέατρο, με το Μουσείο, με το ΓΣΠ».

Πιστεύω, συνέχισε, ότι θα δώσουν μια άλλη όψη σε μια σύγχρονη πρωτεύουσα. Η πλατεία, ένα πραγματικό κόσμημα, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνδέει την παλιά Λευκωσία με ένα σύγχρονο τρόπο με τη σύγχρονη Λευκωσία.

«Και αυτό ήταν ένα όραμα του φίλου Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη που με τη βοήθεια και της Ευρώπης και κρατικών πόρων γίνεται κατορθωτό με την παρούσα δημοτική Αρχή και τη διακυβέρνηση, σε στενή συνεργασία να μπορούμε να κάνουμε τον κάθε πολίτη να νιώθει πραγματικά ότι ζει σε ένα περιβάλλον που του χρωστούσαμε και του αξίζει», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η Λευκωσία αλλάζει... Άλλαξε!» δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λευκωσίας ευχαριστώντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για «την πολύ σημαντική, ουσιαστική και διαχρονική στήριξή του προς τη Λευκωσία».

Ο κ. Γιωρκάτζης είπε ότι η Λευκωσία εξελίσσεται σε μία πόλη σύγχρονη, φιλική, προσβάσιμη, μια πόλη ανθρώπινη, τόσο για τους κατοίκους της, όσο και για τους επισκέπτες της.

Το αστικό μας κέντρο αναβαθμίζεται, γίνεται πιο ανταγωνιστικό, ανέφερε λέγοντας ότι η ανάπλαση της Στασικράτους και της Μακαρίου, σε συνδυασμό με τη νέα Πλατεία Ελευθερίας, τους πολλούς νέους χώρους στάθμευσης που δημιουργούνται, τον μεγάλο αριθμό δέντρων που φυτεύονται, το νέο πάρκο στο χώρο του παλαιού ΓΣΠ - το έργο έχει προκηρυχθεί, όπως είπε – «όλα μαζί λειτουργούν προσθετικά και με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την αναβάθμιση του κέντρου το οποίο καθίσταται ελκυστικό, πιο ανταγωνιστικό και κατ’ επέκταση πιο βιώσιμο».

Άλλωστε, αυτό είναι το ζητούμενο: ένα βιώσιμο αστικό κέντρο, έτσι θα επέλθει και η μόνιμη αναζωογόνησή του, πρόσθεσε ο Δήμαρχος της Λευκωσίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνοδευόταν από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, τον Διευθυντή του Γραφείου του και περιηγήθηκε στο κάτω μέρος της πλατείας, όπου έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της ανάπλασης.

Εντός των τειχών

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Δήμαρχος Λευκωσίας μετέβησαν στο τέρμα της οδού Τρικούπη, στην εντός των τειχών πόλη, όπου αναπαλαιώνεται ένα από τα τρία σπίτια τα οποία θα στεγάσουν νέα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου. Τον σχεδιασμό και το έργο εξήγησαν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη η Διευθύντρια του Πολυδύναμου Κέντρου Λευκωσίας, Ρούλα Γεωργοπούλου, η Αθήνα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια του Τμήματος ενιαίου ρυθμιστικού σχεδίου (master plan) για το αναπτυξιακό πρόγραμμα, παρόντος του Αρχιτέκτονα, Σίμου Δρουσιώτη.

Ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανέφερε ότι αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αναβάθμισης στις οδούς Διογένους, Επτανήσου και Ισαάκιου Κομνηνού ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι οδοί Πειραιώς, Δημαρχείας, Παλιάς Ηλεκτρικής, Πενταδακτύλου, Ερμού, Έκτορος, Πολυβίου, Αμμοχώστου, και μέρος των οδών Τρικούπη, Αισχύλου και Λεύκωνος.

Όπου, είπε, ο Δήμος προχώρησε σε παρόμοιες παρεμβάσεις οι περιοχές αποδεδειγμένα αναβαθμίστηκαν και αναζωογονήθηκαν. Γι’ αυτό, συνέχισε, ζητούν περισσότερους πόρους για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε περισσότερες αναβαθμίσεις αυτού του είδους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη όλους για την υλοποίηση του έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Συννεφιασμένος ο καιρός

Συννεφιασμένος ο καιρός

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους ...
ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ