ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς σχολιάζει η Αστυνομία το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό

Οι δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστου Ανδρέου

ΚΥΠΕ

Το περιστατικό της πρόκλησης από τουρκική ακταιωρό που άνοιξε πυρ κατά σκάφους της Λιμενικής τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, σχολίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, ανέφερε πως σήμερα το πρωί γύρω στις 03:30 μικρό σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας το οποίο βρισκόταν σε συνήθη περιπολία στη θάλασσα περιοχή Πύργου Τηλλυρίας για αντιμετώπιση του φαινομένου της παράτυπης μετανάστευσης και της αυξημένης ροής μεταναστών στη συγκεκριμένη περιοχή, που προέρχονται από την Τουρκία, ενώ βρισκόταν 11 ναυτικά μίλια εντός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσεγγίστηκε από τουρκική ακταιωρό, μήκους 25-30 μέτρα, προερχόμενη από τα κατεχόμενα.

Το σκάφος της Λιμενικής το οποίο αποτελείτο από τριμελές πλήρωμα, βλέποντας τις προθέσεις της τουρκικής ακταιωρού και για αποφυγή οποιουδήποτε επεισοδίου, κατευθύνθηκε προς το αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, είπε ο κ. Ανδρέου.

Σε απόσταση 4 ναυτικών μιλίων από το καταφύγιο, το σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας δέχτηκε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς από την τουρκική ακταιωρό. Ακολούθως, όντας σε μικρή απόσταση από τις ακτές, η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε προς τα κατεχόμενα, κατέληξε ο κ. Ανδρέου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση