ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς θα είναι ο καιρός το νέο έτος

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Απόψε, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως αίθριος. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, δεν αποκλείεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο προοδευτικά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ενώ την Κυριακή, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ενώ τοπικά αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις που θα εμφανίζονται κατά διαστήματα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Τη Δευτέρα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά περιόδους συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ωστόσο κατά διαστήματα θα αναπτύσσονται και τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα στο δυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά. 

Αναλυτικά 

Απόψε, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως αίθριος. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, δεν αποκλείεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο προοδευτικά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, θα παρατηρούνται και κατά τόπους αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σύντομα θαλάσσιοι, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, αρχικά στα παράλια και αργότερα και σε περιοχές του εσωτερικού. Κατά τις αυγινές ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί κατά τόπους αραιή ομίχλη ή ομίχλη, ιδιαίτερα σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ενώ τοπικά αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις που θα εμφανίζονται κατά διαστήματα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές.

Τη Δευτέρα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά περιόδους συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ωστόσο κατά διαστήματα θα αναπτύσσονται και τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα στο δυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά. Την Τρίτη, θα παρατηρούνται κατά περιόδους τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές.

Η θερμοκρασία μέχρι τη Δευτέρα, θα σημειώσει σταδιακά πτώση, ενώ την Τρίτη δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να βρεθεί έτσι, κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:

  Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 22°C 8°C 39%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 23°C 12°C 48%
Λεμεσός: 22°C 9°C 58%
Αεροδρόμιο Πάφου: 23°C 11°C 51%
Φρέναρος: 22°C 10°C 50%
Πρόδρομος: 12°C 6°C 67%
Πόλις Χρυσοχούς: 24°C 10°C 55%

Ώρα έκδοσης: 1600                                                                                  Ημερομηνία: 29/12/2023

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση