ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία «EVA» στην Κύπρο (live εικόνα)

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα

ΚΥΠΕ

Το βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία "EVA" και με κέντρο το Ιόνιο κινείται ανατολικά και αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της περιοχής από το πρωί της Δευτέρας.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο αργότερα αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά τόπους πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού ή και σε ορισμένες περιοχές στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται μεμονωμένη βροχή, αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και αργότερα πιθανό και στις υπόλοιπες παράλιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά τοπικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος για να καταστεί σύντομα κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως από το μέσο του πρωινού και μετά. Τα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν αρχικά από τα δυτικά του νησιού για να επεκταθούν σταδιακά σε όλο το νησί, ενώ τοπικά πιθανό να είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, ωστόσο από νωρίς το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού σε αρκετές περιοχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Δεν πρόκειται για κακοκαιρία.
Απλά αθώα φθινοπωρινά, ερωτικά, παιχνιδίσματα του καιρού πίσω από τα οποία κάποιοι θέλουν έντεχνα να κρυφτούν για τις λανθασμένες αποφάσεις τις οποίαν πήραν και στην κατασκευήν έργων ή λέγε καλύτερα στην παράκαμψη κατασκευής σωστών έργων.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση