ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πυρκαγιά Πέρα Πεδί: Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

Παραδέχθηκαν ότι τους ξέφυγε η φωτιά

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα πέρασε η Αστυνομία σχετικά με τη φωτιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή (9/7) στο χωριό Πέρα Πεδί της Επαρχίας Λεμεσού.

Πρόκειται για έναν 47χρονο και έναν 54χρονο, οι οποίοι παραδέχθηκαν πως εκτελούσαν εργασίες σε εξοχική κατοικία της περιοχής, σημείο από το οποίο φαίνεται να ξεκίνησε η πυρκαγιά. Όπως ισχυρίστηκαν, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών με τη χρήση σμιρίλιου, προκλήθηκε από λάθος η φωτιά από σπίθα στο εργαλείο.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Κάηκε έκταση τεσσάρων εκταρίων

Συνολικά έκταση περίπου τεσσάρων εκταρίων με δασική βλάστηση, έκαψε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί στην περιοχή Πέρα Πεδί και η οποία έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, ανακοίνωσε το Τμήμα Δασών. 

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, η φωτιά που ξέσπασε στις 10:15, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 12:40, ενώ για την κατάσβεσή της εργάστηκαν 80 άτομα του Τμήματος Δασών με 20 πυροσβεστικά οχήματα, 15 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πέντε πυροσβεστικά οχήματα, τέσσερα άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με δυο πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και μέλη της Πολιτικής Άμυνας, της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς, της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού και των Κοινοτικών Συμβουλίων. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν τέσσερις προωθητές γαιών και τέσσερα βυτιοφόρα.

Τέθηκε, επίσης, σε εφαρμογή το Σχέδιο «Ίκαρος 2» που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων. Συγκεκριμένα, επιχείρησαν εννέα πτητικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων δυο ελικοπτέρων από τις Βρετανικές Βάσεις.

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου τεσσάρων εκταρίων, καλυμμένη με δασική βλάστηση.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται, ενώ όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ανακρίνονται δυο πρόσωπα, τα οποία διενεργούσαν στην περιοχή εργασίες ανακαίνισης εξοχικής κατοικίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση