ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στην Επ. Πάφου - Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις (εικόνες - βίντεο)

Οι επίγειες δυνάμεις προστάτευσαν κατοικίες, κτηνοτροφικά και άλλα υποστατικά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Διαχείρισιμη θεωρείται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (22/8), σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση μεταξύ των Κοινοτήτων Πελαθούσας προς Π. Χρυσοχούς στην Επαρχία Πάφου. 

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, στο σημείο συνεχίζουν να πνέουν άνεμοι και πιθανή αναζωπύρωση είναι ορατή. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν ενισχυμένες και συνεχίζουν να επιχειρούν για πλήρη οριοθέτηση και τελικές κατασβέσεις.

Η τελευταία εκτίμηση της καμένης περιοχής είναι στο 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις θα εργάζονται καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας. Επιπρόσθετα νωρίς το πρωί θα επιχειρήσουν τουλάχιστον 4 εναέρια μέσα (2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα πυρόσβεσης).

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά επεκτάθηκε περιμετρικά της Κοινότητας Πελαθούσας και επηρέασε κατοικία η οποία εκκενώθηκε με ασφάλεια από δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πολιτικής Άμυνας. Οι επίγειες δυνάμεις προστάτευσαν τόσο κατοικίες στην περίμετρο της Κοινότητας Πελαθούσα όσο και κτηνοτροφικά και άλλα υποστατικά.

Τα αίτια της πρόκλησης της θα διερευνηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση