ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πυρκαγιά στο Αρμενοχώρι: Κάηκε έκταση 30 εκταρίων δασικής βλάστησης

Η πυρκαγιά είναι υπό μερικό έλεγχο

ΚΥΠΕ

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στην περιοχή Αρμενοχώρι – Παρεκκλησιά – Κρατικό Δάσος Λεμεσού, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η ώρα 21:00.
 
Από την πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στις 16:15, κάηκε έκταση περίπου 30 εκταρίων, καλυμμένη με δασική βλάστηση, αναφέρεται.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 70 άτομα του Τμήματος Δασών με 20 πυροσβεστικά οχήματα, 9 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 3 πυροσβεστικά οχήματα, 6 άτομα της Πολιτικής Άμυνας με 1 πυροσβεστικό όχημα, 6 άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με 3 πυροσβεστικά οχήματα, δυνάμεις της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού και των Κοινοτικών Συμβουλίων της περιοχής.  Στις επιχειρήσεις συνέδραμαν 5 προωθητές γαιών και 4 βυτιοφόρα.
 
Τέθηκε, επίσης, σε εφαρμογή το Σχέδιο  «Ίκαρος 2» που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων πυρόσβεσης. Επιχείρησαν συνολικά 8 πτητικά μέσα από το Τμήμα Δασών, την Εθνική Φρουρά, την Αστυνομία και τις Βρετανικές Βάσεις.
 
Τέλος το Τμήμα σημείωσε ότι τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση