ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πυρκαγιά Τριμίκλινη: Παραδοχή ανήλικων για χρήση βεγγαλικών

12χρονος και 13χρονος παραδέχθηκαν χρήση βεγγαλικών

ΚΥΠΕ

Ένας 12χρονος και ένας 13χρονος φέρεται να παραδέχθηκαν ότι η φωτιά που ξέσπασε χθες στην Τριμίκλινη, προκλήθηκε από πυροτέχνημα που άναψαν. Η φωτιά έκαψε σχεδόν 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο άγριας βλάστησης.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, εντοπίστηκαν οι δυο ανήλικοι, οι οποίοι, στην παρουσία των γονιών τους, φέρεται να παραδέχθηκαν ότι έκαναν χρήση πυροτεχνημάτων, από τα οποία προκλήθηκε η πυρκαγιά.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται, πρόσθεσε, ως επίσης και για την φωτιά στην Ανώγυρα, που ενδέχεται να προκλήθηκε από κακόβουλη ενέργεια.

Εξάλλου, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Γιώργος Κωνσταντίνου, η φωτιά στην Τριμίκλινη έκαψε περί τα 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο άγριας βλάστησης, ενώ επηρεάστηκαν και καλλιέργειες.

Ισχυρές δυνάμεις έδωσαν τεράστια μάχη κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ πτητικά μέσα έκαναν ρίψεις η ώρα 5:30 σήμερα και η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 6:00, πρόσθεσε.

Ανέφερε δε ότι η Πολιτική Άμυνα προχώρησε σε προληπτική εκκένωση μεμονωμένων κατοικιών της περιοχής.

Με αφορμή την παραδοχή των δυο ανήλικων για την πρόκληση της φωτιάς, ο κ. Κωνσταντίνου κάλεσε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό γιατί «μια σπίθα μπορεί να φέρει την καταστροφή».

Η τελική ανακοίνωση από Τμήμα Δασών

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 24/06/2024 και ώρα 16:55, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο σήμερα Τρίτη 25/6/2024 η ώρα 6:00. Η καμένη έκταση εκτιμάται περίπου στα 1,3 τετραγωνικά χλμ δασικής βλάστησης.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, συνέχισαν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Με την ανατολή του ήλιου ξεκίνησαν εκ νέου οι εναέριες επιχειρήσεις. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνέβαλαν από αέρος 12 πτητικά μέσα. Οι επίγειες δυνάμεις από το Τμήμα Δασών ανήλθαν σε 150 άτομα, 20 πυροσβεστικά οχήματα, 10 προωθητές γαιών και 3 βυτιοφόρα. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχείρησαν 15 άτομα με 5 πυροσβεστικά οχήματα, από την Πολιτική Άμυνα 31 άτομα με 11 μικρά πυροσβεστικά οχήματα, από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας 6 άτομα με 2 μικρά πυροσβεστικά οχήματα, από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού 4 άτομα με 2 μικρά πυροσβεστικά οχήματα, σημαντική ήταν επίσης και η συμβολή μελών των κοινοτικών συμβουλίων της περιοχής, της Αστυνομίας, Εθνικής Φρουράς, ΑΗΚ και Εθελοντικών Ομάδων.

Τα αίτια της πυρκαγιάς αποδίδονται σε ρίψη πυροτεχνημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση