ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρατσιστικό επεισόδιο σε παραλία στα κατεχόμενα - «Απαγορεύεται η είσοδος στους μαύρους»

Ρατσιστικό επεισόδιο σε παραλία στα κατεχόμενα προκαλεί αντιδράσεις

ΚΥΠΕ

Μια ρατσιστική ανάρτηση ενός ναυαγοσώστη στην παραλία των Κλαψίδων έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα κατεχόμενα.

Όπως γράφουν ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ο Hasan Gocco, ναυαγοσώστης, σε ανάρτησή του έγραψε τους δικούς του κανόνες λειτουργίας της παραλίας όπου δουλεύει αναφέροντας στις πρώτες δύο γραμμές ότι «Απαγορεύεται η είσοδος σε Πακιστανούς υπηκόους» και «Απαγορεύεται η είσοδος στους μαύρους».

Ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου, Σουλεϊμάν Ουλουτσάι σε δική του ανάρτηση έγραψε ότι τέτοιες προσεγγίσεις, αντίθετες από τα ανθρώπινα δικαιώματα, «δεν μπορούν να γίνουν με τίποτε αποδεκτές». Σημείωσε δε ότι ο εν λόγω ναυαγοσώστης δουλεύει σε "ιδιωτική" παραλία στις Κλαψίδες.

«Δυστυχώς, η ιδιόκτητη επιχείρηση του Κλαψίδες Beach, που βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Αμμοχώστου, έχει προχωρήσει σε μια ατυχή προσέγγιση και δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει στην παραλία άτομα από συγκεκριμένες χώρες ή όποιον φέρει φαγητό ή ποτό μαζί του. Αυτή η προσέγγιση, η οποία είναι ευθέως ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να γίνει με τίποτε αποδεκτή και θα προβούμε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά της σχετικής επιχείρησης», ανέφερε.

Ο κ. Ουλουτσάι πρόσθεσε ότι είναι ξεκάθαρο το νομικό πλαίσιο και οι κανόνες βάσει των οποίων λειτουργούν όλες οι παραλίες στην περιοχή και πώς διασφαλίζεται η ηρεμία και η ασφάλεια. «Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω του νόμου και ως Δήμος Αμμοχώστου θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να εξαλειφθεί άμεσα αυτή η ντροπή», έγραψε στην ανάρτησή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση