ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε απευθείας δίκη ο πρώην διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου

Αφέθηκε ελεύθερος αφού εξασφαλίστηκε εγγύηση 250 χιλιάδων ευρώ από αξιόχρεο εγγυητή και εγγύηση ακινήτου, τουλάχιστον ισάξιου με το ποσό της υπεξαίρεσης

ΚΥΠΕ

Σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 17 Μαρτίου 2022, παραπέμφθηκε σήμερα ο πρώην διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, σε σχέση με την υπόθεση κατάχρησης χρηματικού ποσού 234.550 ευρώ.

Ο φάκελος της υπόθεσης συμπληρώθηκε και προωθήθηκε σήμερα στο δικαστήριο, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε το πρωί ο 61χρονος πρώην διευθυντής, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, αφέθηκε ελεύθερος αφού εξασφαλίστηκε εγγύηση 250 χιλιάδων ευρώ από αξιόχρεο εγγυητή και εγγύηση ακινήτου, τουλάχιστον ισάξιου με το ποσό της υπεξαίρεσης. Επίσης, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομα του τοποθετήθηκε στο στοπ λιστ της Αστυνομίας, ενώ θα παρουσιάζεται δυο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό.

Η υπόθεση, που αφορά στα αδικήματα της κλοπής από αξιωματούχο εταιρείας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καταγγέλθηκε στις 30 Δεκεμβρίου από τον Πρόεδρο του ΔΣ του θεάτρου και Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη, μετά την ολοκλήρωση λογιστικού ελέγχου από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα στο δικαστήριο, κατά την διαδικασία προσωποκράτησης του 61χρονου, αυτός φέρεται να είχε τον απόλυτο έλεγχο των εισπράξεων του θεάτρου.

Τον Απρίλιο του 2021 ο τεχνικός διευθυντής εξέφρασε κάποιες ανησυχίες για τα οικονομικά της εταιρείας, ενώ την επόμενη μέρα ο ύποπτος φέρεται να παραδέχθηκε ότι παρακράτησε ποσό 10.700 ευρώ, επικαλούμενος οικονομικές δυσκολίες και προσωπικές καταστάσεις. Φέρεται επίσης να διαβεβαίωσε πως θα επέστρεφε τα χρήματα, ενώ τον Μάιο του 2021 υπέβαλε την παραίτηση του, η οποία και έγινε αποδεκτή.

Ο 61χρονος επέστρεψε χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ, αναφέροντας ότι θα επέστρεφε σε κατοπινό στάδιο και το υπόλοιπο ποσό, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν ο έλεγχος των λογιστικών βιβλίων της εταιρείας.

Με την ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου εντοπίστηκε τελικά έλλειμμα 234.550 ευρώ, κατά την περίοδο 2017 – 2020, που αφορούσαν εισπράξεις για το φόρο θεάματος αλλά και χρήματα που έπρεπε να καταβληθούν σε παραγωγούς παραστάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση