ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Άμυνα λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία και τις άλλες υπηρεσίες

ΚΥΠΕ

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Άμυνα σε όλες τις επαρχίες, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, παρακολουθώντας την κατάσταση και συνδράμοντας οπουδήποτε, εφόσον χρειαστεί.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, η Πολιτική Άμυνα κινητοποιήθηκε, από νωρίς το Σάββατο το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, για την παροχή βοήθειας στους πολίτες στην περιοχή Παραλιμνίου/Πρωταρά και Αγίας Νάπας. Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία και τις άλλες υπηρεσίες, ανταποκρίθηκε σε περιστατικά άντλησης νερού από υποστατικά που πλημμύρισαν λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Συνολικά είκοσι οκτώ μέλη της Δύναμης, μόνιμο προσωπικό και εθελοντές από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πολιτικής Άμυνας Αμμοχώστου και Λάρνακας, με έντεκα οχήματα και οκτώ αντλίες, επιχείρησαν σε πολλά επεισόδια και συνέδραμαν στην άμβλυνση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην περιοχή.

Επιπρόσθετα, η Πολιτική Άμυνα έλαβε μέρος και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Δημαρχείου Παραλιμνίου υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν.

Οι ομάδες της Πολιτικής Άμυνας, αναφέρεται, συνεχίζουν να επιχειρούν και την Κυριακή στην ίδια περιοχή, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με έντεκα άτομα και τέσσερα οχήματα. Επιπρόσθετα, γίνονται περιπολίες στις πληγείσες περιοχές για εντοπισμό τυχόν προβλημάτων και επίλυσή τους.

Την Κυριακή, η Πολιτική Άμυνα κινητοποιήθηκε επίσης και στη Λάρνακα, αποστέλλοντας μία ομάδα τεσσάρων ατόμων με δύο οχήματα και δύο αντλίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης λόγω των αυξημένων αιτημάτων για άντληση νερού από υπογείους χώρους.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση