ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:45
 

Σε περιορισμό στο σπίτι καλεί τους δημότες ο Φαίδωνος

Τα άτομα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή να συνεχίζουν να υποβάλλονται σε δειγματοληψίες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τους δημότες καλεί ο Δήμαρχος Πάφου με την ολοκλήρωση της επιδημιολογικής έρευνας που έγινε στην Πάφο να περιοριστούν στο σπίτι και να συνεχίσουν να υποβάλλονται σε δειγματοληψίες τα άτομα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Ο Δήμαρχος Πάφου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η επιδημιολογική έρευνα που έγινε στην Πάφο , σε γειτονικές κοινότητες και Δήμους, αποτελεί ένα καλό εργαλείο στα χέρια των επιστημόνων, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των 771 δειγμάτων που λήφθηκαν έξω από την πρώην “οικία Επάρχου”. Πρόσθεσε ωστόσο, πως τα τέσσερα θετικά κρούσματα που έχουν εντοπιστεί από τα 771 δείγματα που λήφθηκαν δεν πρέπει να μας εφησυχάσουν, ότι τελειώσαμε και βγαίνουμε από το σπίτι. Αντιθέτως συνέχισε, “βρέθηκαν τέσσερα θετικά κρούσματα στο συνολικό δείγμα της έρευνας που ανέρχεται στα 771 άτομα “ προσθέτοντας πως ο “ο διερευνώμενος πληθυσμός ήταν 52.000”.

Επεσήμανε δε, πως αυτά τα τέσσερα κρούσματα κυκλοφορούσαν έξω στην κοινότητα ανεντόπιστα και ασυμπτωματικά, εκτιμώντας πως είναι μερικές δεκάδες ή και εκατοντάδες που κυκλοφορούν έξω στην κοινότητα. Ο κ. Φαίδωνος κάλεσε τους δημότες να περιοριστούν στο σπίτι και να συνεχίσουν να γίνονται δειγματοληψίες κυρίως από τα άτομα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπως τράπεζες, σούπερ μάρκετ , φούρνους και όποιους άλλους υπαλλήλους ή προσωπικό βρίσκεται ή έρχεται σε επαφή με κόσμο για να μην μεταδίδεται ο ιός.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου ο Δήμος θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη και εάν κριθεί απαραίτητο θα προχωρήσει και σε νέο δειγματοληπτικό έλεγχο τόσο μεταξύ του προσωπικού του όσο και μεταξύ των πολιτών είτε με δικούς του πόρους είτε με τη στήριξη οργανωμένων συνόλων. Εξέφρασε τέλος τις θερμές ευχαριστίες του προς το Υπουργείο Υγείας, την επιστημονική ομάδα του Υπουργείου, τον Δήμο Πέγειας, τα Κοινοτικά Συμβούλια Χλώρακας και Έμπαςκαθώς και το ΕΒΕ Πάφου και την Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ για την συνεισφορά και συνεργασία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Coronavirus  |  Υγεία  |  Πάφος  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το «πάρτι» του Νικόλα, το σκληρό ροκ και η ενόχληση του Νίκαρου

«Δράμα το ότι κάποιοι θα έσπερναν μετά χαράς τον ιό προκειμένου να ανέλθουν στην εξουσία....»
Αρμαγεδών  |  11:17

Ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας;

«Τότε μόνο αυταρχικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος πραγμα που χρειαζόμαστε και σημερα....»
Αρμαγεδών  |  16:28

#PoliticsBlog Αναμένοντας το Plan B και τη νέα μεγάλη μάχη

«Ευτυχώς που ο Νίκαρος είναι πρόεδρος, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε...»
Αρμαγεδών  |  12:00

Θα μείνουμε χωρίς ποιητές

«Αρμαγεδων και αλφα μα τοσο επιφανειακοί πλεων; Διαβασατε το κειμενο αλλα δεν καταλαβατε τιποτα και αυτο ...»
Εγω  |  09:54

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Μηδενικά φαίνεται ότι είναι τα κρούσματα στην Κύπρο, βάσει και των αποτελεσμάτων της Κυριακής, σύμφωνα με τον Δρ Πέτρο Καραγιάννη.

Δύσκολα ξαναπάμε σε lockdown

Από τα αποτελέσματα της υπερβολικής χαλάρωσης των πολιτών θα εξαρτηθεί το ενδεχόμενο πισωγύρισμα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X