ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σεισμοί: Ανάγκη καταγραφής δημόσιων κτηρίων που δεν πληρούν τα μέτρα

Επιστολή στο ΕΤΕΚ στο Τμήμα Δημοσίων Έργων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Άμεση καταγραφή των κτηρίων τα οποία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και δεν εφαρμόζουν τους κανονισμούς για τους σεισμούς ζητά το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ). 

Μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΤΕΚ, Ανδρέας Θεοδότου, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες οικοδομές οι οποίες κτίστηκαν πριν την εφαρμογή οποιασδήποτε πρόνοιας αντισεισμικών μέτρων.

Τόνισε ότι «οι μόνοι που έχουν κάνει μια σοβαρή δουλειά είναι οι τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίες μετά τον σεισμό του 99’ στην Πάρνηθα, έκαναν μια τιτάνια προσπάθεια για καταγραφή όλων των σχολείων με αποτέλεσμα αρκετά από αυτά να προχωρήσουν σε αναβαθμίσεις». 

Πρόσθεσε ότι πρέπει τώρα να ξεκινήσουν οι υπηρεσίες του κράτους να καταγράφουν τα κτήρια διαφόρων υπηρεσιών, είτε ιδιόκτητα είτε κυβερνητικά, και κτήρια στα οποία ουσιαστικά συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος.

Τέλος, διευκρίνισε ότι το ΕΤΕΚ έστειλε σήμερα επιστολή στο Τμήμα Δημοσίων Έργων ζητώντας ενημέρωση για το αν έχει γίνει κάποια καταγραφή και για το ποια είναι τα επόμενα βήματα, δηλαδή αν θα προχωρήσουν σε αναβαθμίσεις. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση