ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σίτιση γατών: Κενά στη νομοθεσία, καβγάδες γειτόνων και αδιαφορία Αστυνομίας

Συνάντηση Περδίκη – Αστυνομίας για τη διαχείριση των καταγγελιών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στον επαρχιακό διευθυντή της Αστυνομίας μετέβη το μεσημέρι της Δευτέρας (27/11) ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, προκειμένου να συζητήσει θέματα που αφορούν τη διαχείριση των καταγγελιών για τη σίτιση των γάτων. Ο κ. Περδίκης μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», έκανε λόγο για κενά στη νομοθεσία τα οποία προκαλούν συνεχείς αντιπαραθέσεις μεταξύ φιλόζωων και πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονται για την σίτιση. «Συχνά είναι θέματα προσωπικών διαφορών μεταξύ γειτόνων και δυστυχώς την πληρώνουν τα γατάκια», είπε, σημειώνοντας ότι υπάρχουν και ακραίες, παράνομες περιπτώσεις δηλητηρίασης των γάτων και εδώ είναι που σίγουρα πρέπει να επεμβαίνει η Αστυνομία.

Εξήγησε ότι τα κενά που παρουσιάζονται είναι δύο. Το πρώτο αφορά το ότι η νομοθεσία δεν ξεκαθαρίζει ότι η καταστροφή των δοχείων σίτισης των γατών είναι παράνομη, όπου και να βρίσκονται τα δοχεία, και το δεύτερο το ότι όταν γίνονται καταγγελίες η Αστυνομία αδιαφορεί για την διερεύνησή τους. Συγκεκριμένα, όπως είπε, υπήρξε μια αλλαγή της νομοθεσίας η οποία φαίνεται ότι δεν ήταν επαρκής και γι’ αυτό δημιουργήθηκε η ανάγκη για μια γνωμάτευση, πέρσι τέτοια εποχή, από τον Γενικό Εισαγγελέα, με βάση την οποία η καταστροφή των δοχείων είναι παράνομη μόνο εάν αυτά βρίσκονται σε χώρους που έχουν καθορίσει οι Δήμοι. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Περδίκης, οι εν λόγω χώροι είναι ελάχιστοι.«Δυστυχώς η γνωμάτευση κατά την άποψή μας ήταν ατυχής με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτή τη στιγμή πρόβλημα και η Αστυνομία να χρησιμοποιεί αυτή τη γνωμάτευση για να νίπτει τας χείρας της», υποστήριξε.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Περδίκης δήλωσε στην «Κ» ότι η Αστυνομία παραδέχθηκε την ολιγωρία στην διερεύνηση των καταγγελιών και δεσμεύτηκε να διερευνά τα περιστατικά πιο επισταμένα και με περισσότερο ενδιαφέρον. Την ίδια ώρα υπήρξε η κοινή διαπίστωση ότι ο νόμος χρειάζεται διευκρινίσεις, με την Αστυνομία να αντιμετωπίζει θετικά μια τροπολογία που να καθιστά ξεκάθαρα παράνομη την καταστροφή των δοχείων σίτισης των γατών όπου και να βρίσκονται. Διευκρίνισε τέλος ότι η τροποποίηση θα κατατεθεί στη Βουλή σύντομα για να ξεκινήσει διαδικασία συζήτησης και ψήφισής της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση