ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σκεπάζουν την Κύπρο οι καπνοί από τις πυρκαγιές στην Τουρκία

Δορυφορική εικόνα από τα σύννεφα καπνού με κατεύθυνση την Κύπρο

Του Ανδρέα Πογιατζή

Ορατοί από τον ουρανό της Κύπρου, είναι οι καπνοί από τις τεράστιες πυρκαγιές στην νοτιοανατολική Τουρκία. Οι μεγάλες πυρκαγιές, είναι σε εξέλιξη σε δυο ξεχωριστά μέτωπα. Μέχρι στιγμής έχασαν την ζωή τους τρεις πολίτες, άλλοι 58 τραυματίστηκαν ενώ κινδυνεύει μεγάλος αριθμός άγριων ζώων. Η Ρωσία στέλνει βοήθεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ εκκενώνονται κατοικίες και οικιστικά κέντρα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμει στις προσπάθειες και ο τουρκικός στρατός.

Η δασική πυρκαγιά η οποία ξέσπασε χθες στη νότια Τουρκία προσέγγισε κατοικημένες περιοχές κοντά σε τουριστική περιοχή, ξεκίνησε από ένα δάσος στο Μαναβγκάτ, στην επαρχία της Αττάλειας, έφτασε γρήγορα σε κατοικημένες περιοχές λόγω των ισχυρών ανέμων, καταστρέφοντας σπίτια στην περιοχή Καλεμλέρ.

Εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, απεικονίζουν μεγάλα σύννεφα καπνού στον ουρανό της Κύπρου. Σε επικοινωνία μας με το Τμήμα Μετεωρολογίας, οι καπνοί από τις πυρκαγιές στην Τουρκία φθάνουν στην Κύπρο εξαιτίας των βόρειων ανέμων που παρατηρούνται στην οροσειρά του Ταύρου. Η Υπηρεσία ενημερώνει επίσης, πως δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας για την ατμόσφαιρα της Κύπρου.

Δορυφορική εικόνα από τα σύννεφα καπνού με κατεύθυνση την Κύπρο

Εικόνα από την σελίδα Weather Forecast-ierodiakonou

 Τουρκικά ΜΜΕ:

Τούρκοι ειδικοί εισηγούνται στην Άγκυρα να προχωρήσει σε αίτημα βοήθειας για κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών από το Ισραήλ και την Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Πογιατζή

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση