ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άθλιες συνθήκες σε υπεραστικό λεωφορείο - Τί καταγγέλλει Κύπριος ηθοποιός

«Ακούμε μια έκρηξη...»

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Στιγμές τρόμου έζησαν, το Σάββατο (25/6), επιβάτες λεωφορείου με δρομολόγιο από Λευκωσία προς Λεμεσό όταν σημειώθηκε έκρηξη.

Το περιστατικό γνωστοποίησε με ανάρτησή του, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο γνωστός ηθοποιός, Προκόπης Αγαθοκλέους. Μάλιστα ο κος. Αγαθοκλέους προέβη σε σοβαρές καταγγελίες αφού ανάμεσα σε άλλα έκανε λόγο για λερωμένο, ακατάστατο και διαλυμένο λεωφορείο ενώ συμπληρώνει ότι του γεννήθηκε η απορία αν θα καταφέρει να μεταφέρει τους επιβαίνοντες στον προορισμό τους.

Να σημειωθεί ότι αναφερόμενος στην περιπέτεια που έζησε σημειώνει ότι, «Χρειάστηκε να περιμένουμε 55 ΛΕΠΤΑ μια ομάδα περίπου 25 ανθρώπων για να φτάσει το άλλο λεωφορείο που ειδοποιήθηκε να έρθει να μας παραλάβει, το οποίο εμφανίστηκε από την αντίθετη κατεύθυνση και χρειάστηκε άλλα 10 λεπτά να βγει από την πλησιέστερη έξοδο και να γυρίσει».

Αυτούσια η ανάρτηση

«Σήμερα χρειάστηκε να ταξιδέψω με υπεραστικό λεωφορείο από Λευκωσία προς Λεμεσό.

Έβαλα την μάσκα μου, μπήκα, πλήρωσα 5 ευρώ και κάθισα.

Το λεωφορείο τόσο λερωμένο, τόσο ακατάστατο, τόσο διαλυμένο που πραγματικά μου γεννήθηκε η απορία αν θα καταφέρει τελικά να μας μεταφέρει στον προορισμό μας.

Κατά την διαδρομή συνειδητοποίησα πως ούτε ο κλιματισμός δούλευε. Εν το μεταξύ καλώδια να κρέμονται από την οροφή, κουρτίνες σκισμένες, τσίχλες κολλημένες παντού, και από τα τζάμια δεν μπορούσες σχεδόν να δεις έξω.

Αφού κάναμε στάση στην Αλάμπρα, αμέσως μετά την εκκίνηση καταλάβαμε πως κάτι μύριζε έντονα και η μηχανή δεν ακουγόταν καλά.
Ω του θαύματος!!

Δευτερόλεπτα μετά ακούμε μια έκρηξη ακριβώς πίσω μας και καπνοί έμπαιναν στην καμπίνα!!

Σταματήσαμε στην άκρη του αυτοκινητόδρομου και τρέχαμε πανικόβλητοι να κατέβουμε!!

Δίπλα μου ένας νεαρός φίλος κάτασπρος να μου λέει "έχω ανοιχτοφοβία τι να κάμω, έχω ανοιχτοφοβία τι να κάμω..; Παραδίπλα μια νεαρή γυναίκα με το 2χρονο παιδί της αγκαλιά, ηλικιωμένοι άνθρωποι, στρατιώτες, μετανάστες.. (δε βαριέσαι.. άνθρωποι δεύτερης διαλογής..)
Χρειάστηκε να περιμένουμε 55 ΛΕΠΤΑ μια ομάδα περίπου 25 ανθρώπων για να φτάσει το άλλο λεωφορείο που ειδοποιήθηκε να έρθει να μας παραλάβει, το οποίο εμφανίστηκε από την αντίθετη κατεύθυνση και χρειάστηκε άλλα 10 λεπτά να βγει από την πλησιέστερη έξοδο και να γυρίσει.

Μέσα στον ήλιο.
Μέσα στο high way.
Μέσα στην Κύπρο.
Μέσα στην Ευρώπη.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι εύλογα, προφανή, γεννιούνται με οργή και αγανάκτηση και περιμένουν απαντήσεις!

Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Κυπριακή Κυβέρνηση - Cyprus Government
Υπεραστικά Λεωφορεία Κύπρου / Intercity Buses

Θέλετε να θέσετε τα ερωτήματα μόνοι σας και να τα απαντήσετε;;

Θέλετε;;»

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών 

Από τεχνικό έλεγχο από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα περάσουν τα λεωφορεία της εταιρείας που εκτελεί τα υπεραστικά δρομολόγια, μετά από οδηγίες του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσου, οι οποίες δόθηκαν μετά από τεχνικό πρόβλημα σε ένα από αυτά, το Σάββατο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, μόλις το περιστατικό περιήλθε στην αντίληψη του Υπουργού Μεταφορών, δόθηκαν οδηγίες ώστε τόσο το συγκεκριμένο λεωφορείο όσο και τα υπόλοιπα λεωφορεία της εταιρείας υποβληθούν σε τεχνικό έλεγχο στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών, για να διαπιστωθεί η τεχνική καταλληλότητά τους και, εάν διαπιστωθεί ότι κυκλοφορούν χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες απόσυρσής τους, όπως και ενέργειες για απόδοση ευθυνών σε οποιονδήποτε υπεύθυνο.

Επιπλέον, η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Υπουργός Μεταφορών ζήτησε να γίνει έρευνα και να του υποβληθεί το συντομότερο λεπτομερής έκθεση γεγονότων για το συμβάν.

"Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων απολογείται στους επιβάτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση