ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σοβαρό το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων στον Φαρμακά (βίντεο)

Επιχειρούν από το πρωί εναέρια μέσα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οριοθετήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην κοινότητα του Φαρμακά, το απόγευμα του Σαββάτου 15 Ιουνίου. Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα στην περιοχή, «καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και με σύμμαχο τη νηνεμία, οι επίγειες δυνάμεις εργάζονταν και με την υποστήριξη προωθητών γαίων κατάφεραν να περιορίσουν τα ενεργά μέτωπα», συμπληρώνει ο κος Κεττής.

Από νωρίς το πρωί επιχειρούν πέντε εναέρια μέσα (αεροσκάφη airtractor) ασφαλίζουν περίμετρο και κάνουν ρίψεις εκεί και όπου χρειάζεται. Τα εναέρια μέσα θα φτάσουν τα οκτώ με προσθήκη 2 ελικοπτέρων των Βρετανικών Βάσεων και του ελικοπτέρου της Ε.Φ για συντονισμό, «συνεχίζουμε με σοβαρό το ενδεχόμενο των αναζωπυρώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και με στόχο τον περιορισμό τους εν τη γενέσει τους», τονίζει ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Όπως έχει ανακοινωθεί, στην πυρκαγιά συμμετέχουν για την κατάσβεση πέραν των 250 πυροσβεστών και υποστηρικτών από όλες τις Κρατικές Υπηρεσίες καταστολής και υποστήριξης, οργανωμένα εθελοντικά σύνολα ως επίσης και πέραν των 60 πυροσβεστικών και υποστηρικτικών οχημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση