ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στάχτες και αποκαΐδια στον Φαρμακά - Η αιτία της πυρκαγιάς (φωτογραφίες)

«Δημιουργήθηκε ηλεκτρικό τόξο, ανάφλεξη, έκρηξη, ωστικό κύμα και αποκοπή του ξύλινου πασσάλου της ΑΗΚ σε δύο σημεία», ανέφερε ο κ. Κεττής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή της ΑΗΚ προκάλεσε την πυρκαγιά στον Φαρμακά, η οποία έκαψε συνολικά 3,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

«Ομάδα διερευνητών πιστοποιημένων με εκπαίδευση εξωτερικού ως διερευνητών αγροτοδασικών πυρκαγιών, πυρκαγιών κτηριακών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων με επικεφαλής τον Αρχιπύραρχο και υποστηριζόμενη από τον Επαρχιακό Πάφου και Β/ΕΥΠΣ Λευκωσίας έχει προχωρήσει σήμερα νωρίς το πρωί υποστηριζόμενη από όλα τα κρατικά αρμόδια τμήματα (ΤΑΕ Αστυνομίας και ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία - Η.Μ.Υ) σε θέματα διερευνήσεων αιτιών πυρκαγιάς και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα το οποίο προκλήθηκε σε ασφαλειοθήκη μετασχηματιστή της ΑΗΚ», σημειώνει ο κ. Κεττής.

«Δημιουργήθηκε ηλεκτρικό τόξο, ανάφλεξη, έκρηξη, ωστικό κύμα και αποκοπή του ξύλινου πασσάλου της ΑΗΚ σε δύο σημεία», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «από την έκρηξη εκτινάχθηκαν πυρακτωμένα μεταλλικά τεμάχια και καλώδια της ασφαλειοθήκης και ανέφλεξαν την ξηρή εύφλεκτη ύλη που υπήρχε στην περίμετρο της ηλεκτρικής υποδομής (πασσάλου, μετασχηματιστή, ασφαλειοθήκης)».

«Συνολική αποτίμηση της καμένης έκτασης 3,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, πεύκα, δέντρα κ.τ.λ. Πλήρης έλεγχος, παραμονή δυνάμεων και επέμβαση εκεί και όπου χρειάζεται. Η αποτίμηση ζημιών σε υποδομές ή καλλιέργειες θα καταγραφεί και θα ανακοινωθεί από τα αρμόδια κρατικά τμήματα», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση