ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στέλνουν e-mail και παριστάνουν την Αστυνομία (εικόνα)

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει η Αστυνομία στο κοινό, σχετικά με νέα μορφή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), που ψευδώς παριστάνουν ότι έχουν αποσταλεί από την Αστυνομία Κύπρου.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα αποστέλλονται από πλαστές ηλεκτρονικές διευθύνσεις και περιλαμβάνουν επιστολή που φέρει λογότυπα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και της Αστυνομίας Κύπρου. Η επιστολή είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα και σε αυτήν αναφέρεται ως αποστολέας το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος, του Αρχηγείου Αστυνομίας, ενώ παρουσιάζεται και ως υπογεγραμμένη από Αξιωματικό της Αστυνομίας.

Στην ψευδή επιστολή αναφέρεται ότι, οι παραλήπτες είναι εμπλεκόμενοι και κατηγορούνται για διάφορα ποινικά αδικήματα, όπως αδικήματα διαδικτύου και παιδικής διαδικτυακής πορνογραφίας. Μέσω της ψευδής επιστολής καλούνται οι παραλήπτες όπως απαντήσουν για να αναφέρουν τη δική τους εκδοχή.

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι, η επιστολή αυτή είναι πλαστή και σε καμία περίπτωση τέτοιας μορφής μηνύματα αποστέλλονται από την Αστυνομία Κύπρου προς πολίτες ή και οργανισμούς. Τα μηνύματα αυτά συνιστούν προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών, με τους δράστες να αποσκοπούν σε χρηματικό κέρδος. Το κοινό καλείται όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην ανταποκρίνεται σε περίπτωση λήψης τέτοιων μηνυμάτων.

Συστήνεται όπως σε περίπτωση λήψης τέτοιων μηνυμάτων, πολίτες ενημερώνουν την Αστυνομία και όπως αποφεύγουν οποιαδήποτε επικοινωνία ή συναλλαγή μέσω των κακόβουλων αυτών μηνυμάτων και των ύποπτων διευθύνσεων και ηλεκτρονικών συνδέσμων – links – που αναφέρονται σε αυτά.

Για σκοπούς επιβεβαίωσης οποιασδήποτε εκκρεμότητας με την Αστυνομία, το κοινό προτρέπεται όπως επικοινωνεί με τα γνωστά κανάλια επικοινωνίας που διαθέτει η Αστυνομία, όπως είναι και οι κατά τόπους Αστυνομικοί Σταθμοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση