ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην αντεπίθεση η Αριστοτέλους - Γενικός και Βοηθός Γενικός γνώριζαν και δεν παρενέβησαν

Δε θα γίνω Ιφιγένεια για να φουσκώσουν τα πανιά της διαφθοράς, αναφέρει μεταξύ άλλων η διευθύντρια των Φυλακών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το μήνυμα ότι «δεν προτιθέμεθα πλέον να παίξουμε τον ρόλο της Ιφιγένειας για να φουσκώσουν περισσότερο τα πανιά της διαφθοράς», στέλνει με ανακοίνωσή της η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, στον απόηχο της χθεσινής (25/11) ανακοίνωσης του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, κάνοντας λόγο, παράλληλα, για στοχοποίησή της.

Την ίδια ώρα, η κα Αριστοτέλους προβαίνει και σε αποκαλύψεις, αναφέροντας ότι τόσο Γενικός όσο και ο Βοηθός Εισαγγελέας ήταν ενήμεροι πολύ πιο πριν την γραπτή καταγγελία, ωστόσο παρά το γεγονός πως γνώριζαν για τα στοιχεία δεν παρέβησαν αυτεπάγγελτα.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Διευθύντριας των Φυλακών:

«Καταρχάς είναι θετική εξέλιξη που ο Γενικός και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας αλλάζουν την τακτική που ακολουθούσαν μέχρι πρόσφατα σε σχέση με τα πορίσματα. Μέχρι στιγμής δεν ανακοινώνονταν τα πορίσματα παρά μόνο οι αποφάσεις, ενώ βλέπουμε στην περίπτωση των Φυλακών ακολουθήθηκε διαφορετικός χειρισμός για το τελευταίο πόρισμα. Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν διάφορες συζητήσεις για τα πορίσματα και ο κόσμος είναι σε θέση να κρίνει τους λόγους για τους οποίους σε αυτή την περίπτωση η Νομική Υπηρεσία είχε την ανάγκη να αναφερθεί αποσπασματικά στο πόρισμα μέσω ανακοίνωσης.

Από την ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, διαπιστώνεται καταφανής προσπάθεια αποδόμησης μας, με αποσπασματική επίκληση, δήθεν γεγονότων, κάποια από τα οποία έλαβαν χώρα την περίοδο που ο κ. Σαββίδης ήταν πολιτικός μας προϊστάμενος και μας συνέχαιρε για το έργο που επιτελούσαμε στις Φυλακές, όπως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Νομική Υπηρεσία επικαλείται δύο δολοφονίες και την βεβήλωση τάφου, καταλογίζοντας την οργάνωση των εγκλημάτων από τις Φυλακές, χωρίς να υπάρχουν καν υποθέσεις ενώπιον Δικαστηρίου. Από πότε στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης της χώρας μας προσάπτονται κατηγορίες μέσω ανακοινώσεων; Και από πότε η Νομική Υπηρεσία όταν υπάρχουν στοιχεία και γνωρίζει τους ενόχους, δεν τους οδηγεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, παρά μόνο βγάζει ετυμηγορίες μέσω ανακοινώσεων;

Επίσης, σε ότι αφορά την απόπειρα φόνου από ισοβίτη, την οποία επικαλέστηκε τόσο στην ανακοίνωση όσο και κατά την απόφαση της η Νομική Υπηρεσία για διεξαγωγή έρευνας, αξίζει να τονίσουμε, πως η μαρτυρία υπήρχε ενώπιον των Αρχών από το 2019, όταν συνελήφθη και παραδέχθηκε ο δράστης. Τότε, πολιτικός προϊστάμενος ήταν ο νυν Γενικός Εισαγγελέας και ο κάθε ένας πλέον ας βγάλει τα συμπεράσματα του, για τους λόγους για τους οποίους όλα συμβαίνουν μετά την καταγγελία μας για πράξεις διαφθοράς εναντίον ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι, η κοινή ανακοίνωση Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, δημιουργεί την εντύπωση ότι πριν την ανάληψη της Διεύθυνσης από εμάς δεν υπήρχαν φυλακές! Καμία αναφορά στο τι συνέβαινε για χρόνια πριν, όταν η Κυπριακή Δημοκρατία διασυρόταν διεθνώς και καταδικαζόταν από το ΕΔΑΔ, για βασανιστήρια και απάνθρωπες συνθήκες κράτησης. Καμία αναφορά για αυτοκτονίες, για βιασμούς καταδίκων, για δολοφονίες για εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών και για εμπόριο κινητών τηλεφώνων, και καταδίκες από τα δικαστήρια για εγκλήματα που οργανώθηκαν από τις Φυλακές, και για τα οποία υπάρχουν καταδίκες από τα δικαστήρια και όχι ετυμηγορίες μέσω ανακοινώσεων. Τότε προφανώς δεν ετίθετο σε κίνδυνο η δημόσια ασφάλεια και το οικοδόμημα της δικαιοσύνης, και για αυτό δεν διεξήχθη ποτέ καμία έρευνα με όλα αυτά που συνέβαιναν.

Είναι προφανής η στοχοποίηση μας και μόνο αφελείς δεν θα αντιλαμβάνονταν ότι αυτή σχετίζεται άμεσα με την καταγγελία μας εναντίον ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας για διαφθορά. Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το μπαράζ ποινικών ερευνών, πολύωρων ποινικών ανακρίσεων και μονταρισμένων ρεπορτάζ σε κανάλι αμέσως μετά την καταγγελία μας. Μια καταγγελία που έγινε επίσημα στις 20 Ιουνίου και ακόμα μελετάται, ενώ σε μόλις 21 μέρες μελετήθηκε η δεύτερη έρευνα που διατάχθηκε με άλλοθι το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, με το μαρτυρικό υλικό που εμείς παραδώσαμε και τα στοιχεία που έφθασαν πάλι εντελώς τυχαία στην Αστυνομία μετά την καταγγελία μας.

Μια καταγγελία για την οποία ήταν ενήμερος ο Γενικός και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας πολύ πιο πριν από την γραπτή καταγγελία μας και παρά το γεγονός πως γνώριζαν για τα στοιχεία, δεν παρενέβησαν αυτεπάγγελτα, όπως στη δεύτερη έρευνα, αλλά ήθελαν επίσημη καταγγελία.

Προτιθέμεθα να σχολιάσουμε με τους δικηγόρους μας λεπτομερώς όλες τις προσβλητικές και σε πολλά σημεία αβάσιμες ή και απειλητικές αναφορές της ανακοίνωσης της Νομικής Υπηρεσίας, και θα το κάνουμε με στοιχεία και πραγματικά γεγονότα και όχι με επιλεκτικά αποσπάσματα και παρερμηνείες αυτών όπως έγινε μέσω της ανακοίνωσής της Νομικής Υπηρεσίας. Επίσης, πρόθεση μας είναι να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για εκκρεμούσες καταγγελίες, οι οποίες ενδεχομένως να έχουν άμεση σχέση.

Επί του παρόντος περιοριζόμαστε στην έκφραση λύπης, για το γεγονός ότι το ίδιο το κράτος, για λόγους που γνωρίζουν όσοι εμπλέκονται, αποφάσισε να κατεδαφίσει ότι χτίστηκε για 8 χρόνια, με κόπο, επιμονή και πολλή δουλειά, ισοπεδώνοντας τα πάντα, μετά την καταγγελία μας για πράξεις διαφθοράς εναντίον ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας. Φαίνεται ότι το να καταγγέλλεις πράξεις διαφθοράς είναι μέγα αμάρτημα.

Όμως, δεν προτιθέμεθα πλέον να παίξουμε τον ρόλο της Ιφιγένειας για να φουσκώσουν περισσότερο τα πανιά της διαφθοράς».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση