ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στήριξη ΕΣΚ στον Ανδρέα Γιόρτσιο

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του προς τον δημοσιογράφο Ανδρέα Γιόρτσιο στον αγώνα τον οποίο διεξάγει προκείμενου να διασφαλίσει τα πνευματικά-συγγενικά αλλά και τα εργασιακά του δικαιώματα.

Αναφορικά με την υπό εξέλιξη διαφορά μεταξύ του μέλους της ΕΣΚ Ανδρέα Γιόρτσιου και της Διεύθυνσης του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, το ΔΣ της οργάνωσης επιθυμεί να υπογραμμίσει τις ακόλουθες θέσεις αρχής:

α) Κάθε δημοσιογραφική εργασία που εννόμως διαχύθηκε -έντυπα, ηλεκτρονικά ή διαδικτυακά- προς την κοινή γνώμη, πρέπει να παραμένει -στο σύνολό της και χωρίς περικοπές- προσβάσιμη ανά πάσα στιγμή και διά παντός σε όλο τον κόσμο. Οτιδήποτε συνιστά παρακώλυση ή συρρίκνωση αυτής της προσβασιμότητας αποτελεί στην ουσία παρέμβαση σε βάρος της ελευθερίας έκφρασης και της ελευθεροτυπίας.

β) Στα πνευματικά-συγγενικά δικαιώματα που απορρέουν από δημοσιογραφική εργασία πρωτεύοντα ρόλο είναι πρέπον να έχει αυτός που πρωτογενώς παράγει το δημοσιογραφικό προϊόν, δηλαδή ο συντάκτης του. Τα όποια συμβόλαια και λοιπές συμβατικές υποχρεώσεις δεν μπορούν να υπερκεράζουν αυτή την ουσία. Ο δημοσιογράφος πρέπει να μπορεί να κάμει δημοσιογραφική χρήση κάθε προηγουμένης εργασίας του, όποτε και εφόσον χρειαστεί.

Η όλη διελκυστίνδα στο πρόσωπο του συναδέλφου Ανδρέα Γιόρτσιου, με επίκεντρο τους ‘Μονολόγους’ του δημοσιογράφου και την κριτική τους φύση, είναι πρωτοφανής, και δυστυχώς προσλαμβάνει χαρακτήρα προσωπικής επίθεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση