ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στήριξη €22 εκ. προς την τ/κ κοινότητα από την ΕΕ

Τον Δεκέμβριο του 2018 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψε 8 συμβόλαια με διαφορετικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη στήριξη τουρκοκυπριακών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρηματιών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αγροτών, σχολείων και οργανισμών για τη δια βίου μάθηση, καθώς και της τοπικής κοινωνίας μέσω χορηγιών και χρηματοδότησης συνολικού ύψους πέραν των €22 εκ. ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Το Πρόγραμμα Βοήθειας της ΕΕ προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα συνεχίζει να παρέχει υποστήριξη για την οικονομική ανάπτυξη, τις υποδομές και το περιβάλλον και να φέρνει την τ/κ κοινότητα εγγύτερα στην ΕΕ» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Μεταξύ των συμβολαίων που έχουν υπογραφεί περιλαμβάνεται και η κατασκευή του νέου αγωγού αποχέτευσης στην κατεχόμενη Λευκωσία και ενός αρδευτικού συστήματος στην κατεχόμενη Μόρφου.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι τον Δεκέμβριο του 2018 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψε 8 συμβόλαια με διαφορετικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, συνολικού ύψους €2,3 εκ. με στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων τους και της επίδρασής τους στην προώθηση και υπεράσπιση της δημοκρατίας, των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, της πολιτιστικής πολυμορφίας και της συμφιλίωσης.

Το συμβόλαια στοχεύουν στην αντιμετώπιση μιας σειράς ζητημάτων, όπως η πρόληψη της οικογενειακής βίας κατά γυναικών και παιδιών, η βελτίωση της προστασίας των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΙ κοινότητας και η ενίσχυση της δυνατότητας δημοσιογράφων και δημοσιογραφικών οργανισμών για την προώθηση της ελευθεροτυπίας και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επίσης στοχεύουν στην ενδυνάμωση της νεολαίας στον διάλογο για την ειρήνευση στην Κύπρο, στην ενίσχυση του ρόλου της κοινωνίας των πολιτών σε θέματα δημοκρατίας, διακυβέρνησης και οικοδόμησης της ειρήνης, αλλά και στην ειρηνική συνύπαρξη της τ/κ και ε/κ κοινότητας.

Εξάλλου, η Κομισιόν υπέγραψε μια σύμβαση ανάθεσης με τον οργανισμό Northern Ireland Cooperation Overseas (NI-CO), ύψους €3 εκ. για την υλοποίηση ενός τριετούς προγράμματος για δημιουργία κέντρου καινοτομίας στην παλιά Λευκωσία, το οποίο θα εξυπηρετεί επιχειρηματίες, ερευνητές και άτομα που ασχολούνται με την καινοτομία.

Επίσης, υπογράφηκε σύμβαση έργου ύψους €10,9 εκ. και ένα συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών ύψους €0,7 εκ. για την κατασκευή του νέου αγωγού αποχέτευσης στην κατεχόμενη Λευκωσία. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή του τμήματος του αγωγού μήκους 13 χλμ καθώς και 4 αντλιοστάσια.

Όπως αναφέρεται, ο υφιστάμενος αγωγός λειτουργεί στο όριο των δυνατοτήτων του ενώ «η περιορισμένη δυνατότητα του αγωγού περιορίζει την περαιτέρω ανάπτυξη του βόρειου τμήματος της πόλης». Μέσω του νέου αγωγού θα μπορέσουν να συνδεθούν περισσότερες αστικές περιοχές με τον Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων στη Μία Μηλιά, συμπληρώνεται.

Ακόμη, η Επιτροπή υπέγραψε συμβάσεις έργου ύψους €2,1 εκ. και συμβόλαια παροχής υπηρεσιών ύψους €0,5 εκ. για την κατασκευή ενός συστήματος άρδευσης για την επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων από τον σταθμό της κατεχόμενης Μόρφου.

Τα επεξεργασμένα απόβλητα θα χρησιμοποιηθούν για την άρδευση μιας έκτασης περίπου 30.000τμ ανατολικά της υπάρχουσας μονάδας, η οποία αποτελείται κυρίως από εσπεριδοειδή και ελαιόδεντρα, προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Κομισιόν υπέγραψε και ένα νέο συμβόλαιο υπηρεσιών ύψους €1,5 εκ. για χορηγίες προς την τ/κ κοινότητα στους τομείς της αγροτικής ανάπτυξης, αλλά και της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα, του ανθρώπινου δυναμικού και της κοινωνίας των πολιτών.

Τέλος, η Επιτροπή υπέγραψε 10 συμβόλαια με σχολεία και οργανισμούς για τη δια βίου μάθηση, ύψους €1,3 εκ. τα οποία επικεντρώνονται, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση των πρακτικών εκμάθησης της αγγλικής και ελληνικής γλώσσας και στη βελτίωση των επιχειρηματικών δεξιοτήτων των νέων και των γυναικών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ