ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο Γραμμικό Πάρκο για την αγέλη σκύλων η Αστυνομία (εικόνες)

Μετά από οδηγίες του Αρχηγού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μετά από καταγγελίες πολιτών για εντοπισμό αδέσποτων σκύλων, πιθανόν αγέλης, στο Γραμμικό Πάρκο των Δήμων Στροβόλου και Λακατάμειας, η Αστυνομία συνδράμει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Στροβόλου ως αρμόδια αρχή, για τον εντοπισμό και ασφαλή περιορισμό και μεταφορά τους σε πιστοποιημένα καταφύγια.

Με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας δύο μέλη του Κλάδου Σκύλων της Αστυνομίας λόγω εξειδίκευσης, έλαβαν μέρος στις έρευνες σήμερα και θα συνεχίσουν να επικουρούν αυτή την προσπάθεια του Δήμου Στροβόλου.

Καλούνται οι πολίτες εάν περιέλθει στην αντίληψή τους οτιδήποτε, να καλέσουν άμεσα την Αστυνομία επικοινωνόντας με τη Γραμμή του Πολίτη στον αριθμό 1460.

Αγέλη σκύλων επιτέθηκε σε πολίτες στον Στρόβολο

Σύμφωνα με μαρτυρία που είχε στην κατοχή της η «Καθημερινή», γύρω στις 8:40 το βράδυ της Τετάρτης (12/4), πολίτης ενώ περπατούσε με τον σκύλο του στο γραμμικό πάρκο Στροβόλου κοντά στο 76ο Σύστημα Προσκόπων, δέχθηκε επίθεση από αγέλη έξι με επτά σκύλων, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους.

Συγκεκριμένα, μόλις η αγέλη αντιλήφθηκε τον πολίτη με τον σκύλο του κατευθύνθηκε επιθετικά κατά πάνω τους, περικυκλώνοντάς τους, γαβγίζοντας και εμποδίζοντάς τους να συνεχίσουν την πορεία τους. Οι σκύλοι υποχώρησαν μετά από 5-6 λεπτά, με τον πολίτη και τον σκύλο του να αποχωρούν αναστατωμένοι από το σημείο.

Η ανακοίνωση του Δήμου Στροβόλου

Ο Δήμος Στροβόλου συνεχίζει τις προσπάθειες για παγίδευση των αδέσποτων σκύλων που κινούνται σε αγέλη στο Γραμμικό Πάρκο του δήμου με στόχο τη διαφύλαξη της ασφάλειας των δημοτών και του κοινού που διακινείται στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Στροβόλου αναφέρει ότι για το το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με την Αστυνομία και εκπαιδευτές σκύλων, θα επιχειρήσει την παγίδευσή τους με ειδικά μέσα τις αμέσως επόμενες μέρες.

Παρακαλείται το κοινό να είναι προσεκτικό και σε περίπτωση που έχει οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία, να επικοινωνεί με το τηλέφωνο 99643044.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση