ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο κελί 8 χρόνια ο πατέρας που κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη του

Κακοποιούσε το παιδί του για χρόνια χωρίς να γίνει αντιληπτός

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Σε 8 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε 51χρονος ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη του από την ηλικία των 5 ετών μέχρι και τον Αύγουστο του 2018.

Ο 51χρονος εγκατέλειψε τη συζυγική του στέγη το 2015, ωστόσο, συνέχιζε να έχει επικοινωνία με τα παιδιά του και να τα βλέπει, ενώ το 2019 η 14χρονη αποκάλυψε όσα υπέστη από τον πατέρα της, στη μητέρα της. Προηγουμένως, η 14χρονη μετά από κάποιο χρονικό σημείο ανέφερε ότι δεν ήθελε να επισκέπτεται τον πατέρα της, προφασιζόμενη διάφορες δικαιολογίες.

Ο καταδικασθέντας όπως διαπιστώθηκε, επανειλημμένως κακοποιούσε σεξουαλικά το παιδί του, καταφέρνοντας να μην γίνεται αντιληπτός από άλλα πρόσωπα. 

Το Κακουργιοδικείο στην απόφασή του για επιβολή ποινής έλαβε υπόψη την επαναλαμβανόμενη δράση του κατηγορούμενου και τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό των περιστατικών που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα μεγάλης χρονικής περιόδου, με ανάλογες τραυματικές εμπειρίες στο νεαρό θύμα. Ως επιβαρυντικά στοιχεία λήφθηκαν υπόψη επίσης, η ηλικία της ανήλικης, κατά τον χρόνο διάπραξης των αδικημάτων, ήτοι κάτω των 12 ετών, όπως και η σχέση της με τον κατηγορούμενο, ούσα θυγατέρα του. Προς όφελος του κατηγορούμενου λήφθηκε υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο του καθώς και οι προσωπικές του περιστάσεις.

Ο 51χρονος κρίθηκε ένοχος σε οκτώ κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού κατά παράβαση των άρθρων 2 και 10 του περί της Καταπολέμησης της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Προσώπων και της Προστασίας των Θυμάτων Νόμου, Ν.87(Ι)/2007, και 19 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού κατά παράβαση των άρθρων 2, 6(4)(α), 7 του περί Πρόληψης και της Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης, της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας Νόμου, Ν. 91(Ι)/2014.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε την Τρίτη (29/6) συντρέχουσες ποινές φυλάκισης 8 ετών σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες κρίθηκε ένοχος ο κατηγορούμενος, ενώ στην ποινή θα συνυπολογιστεί ο χρόνος κράτησης του κατηγορούμενου από 18.6.2021.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση