ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες στην «Κόκκινη λίμνη» - Συνεχίζονται την Τρίτη

«Η ορατότητα έφτασε το μηδέν», δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής - Χωρίς αποτέλεσμα η νεκροτομή της γυναίκας που εντοπίστηκε σε βαλίτσα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας, που πέταξε ο 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς. Η μειωμένη ορατότητα στην Κόκκινη Λίμνη, δυσχέρανε το έργο των Αρχών, με αποτέλεσμα οι σημερινές έρευνες να λήξουν άκαρπες.

Οι μέρες των φετινών εορτών της Ανάστασης του Κυρίου είναι κάτω από την σκιά των δολοφονιών του «Ορέστη». Οι αποτρόπαιες πράξεις του πρώτου κατά συρροή δολοφόνου της Κύπρου είναι στο επίκεντρο με εντατικές έρευνες, ανακρίσεις και όλα όσα είναι απαραίτητα να πραγματοποιηθούν για να μπορέσει αυτή η συγκλονιστική υπόθεση να φτάσει σε πλήρη εξιχνίαση.

Την Κυριακή του Πάσχα από την «Κόκκινη λίμνη» ανασύρθηκε μια εκ των τριών βαλιτσών η οποία σύμφωνα με δηλώσεις του Υπεύθυνου του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτου Σιάηλου, περιέχει πτώμα ενήλικης γυναίκας σε προχωρημένη αποσύνθεση, η ταυτότητα της οποίας θα εξακριβωθεί μετά από επιστημονικές εξετάσεις.

Λεπτό προς λεπτό οι έρευνες σε Ξυλιάτο και Μιτσερό

Ο διαφορετικός τρόπος δράσης

Το πτώμα που ανασύρθηκε την Κυριακή του Πάσχα από την «Κόκκινη λίμνη» και το οποίο ο «Ορέστης» τοποθέτησε σε βαλίτσα έχει διαφορές με τα δύο προηγούμενα, αυτά δηλαδή που εντοπίστηκαν σε φρεάτιο στο μεταλλείο του Μιτσερού.

Οι βασικές διαφορές και αυτές που είναι εκ πρώτης όψεως ορατές είναι ότι το πτώμα στην βαλίτσα έφερε ρούχα και δεν ήταν δεμένο σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες περιπτώσεις που οι γυναίκες ήταν γυμνές και δεμένες χειροπόδαρα.

Ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες στην «Κόκκινη λίμνη»

Η μειωμένη ορατότητα δυσχέραινε τις έρευνες στην περιοχή της «Κόκκινης λίμνης» αφού κατέστη αδύνατον να εισέλθει εντός αυτής δύτης.

Ως εκ τούτου οι έρευνες ολοκληρώθηκαν χωρίς κάποιο αποτέλεσμα για να συνεχιστούν αύριο Τρίτη (30/4).

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα εντοπίστηκε αντικείμενο στην «Κόκκινη Λίμνη» και σηματοδοτήθηκε το σημείο.

Χωρίς αποτέλεσμα η νεκροτομή

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού της γυναίκας που εντοπίστηκε την Κυριακή του Πάσχα σε βαλίτσα στην «Κόκκινη Λίμνη», χωρίς αποτέλεσμα, ενώ λήφθηκαν δείγματα για ιστόπαθολογικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, «ολοκληρώθηκε η νεκροτομή και παρελήφθησαν τεκμήρια για ιστοπαθολογικές και άλλες εξετάσεις, καθώς και για εξετάσεις DNA για σκοπούς ταυτοποίησης. Προς το παρόν, δεν έχει ταυτοποιηθεί η σορός».

Επί της σορού θα διενεργηθεί αύριο Τρίτη (30/4) δεύτερη νεκροψία παρουσία ανθρωπολόγων.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για ενήλικη γυναίκα το πτώμα της οποίας βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Εντός λίμνης βάρκα με μέλη της ΕΜΑΚ

Σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρει ο ανταποκριτής μας από το σημείο των ερευνών η βάρκα με μέλη της ΕΜΑΚ αποχώρησε από το νερό έπειτα από ολιγόλεπτη έρευνα.

Να σημειωθεί ότι εντοπίστηκε αντικείμενο στην «Κόκκινη Λίμνη» και σηματοδοτήθηκε το σημείο.

Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής, Μάρκος Τράγκολας, έχουν γίνει οι διαδικασίες μέσω της εταιρίας Brasal, η οποία υποστηρίζει τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το sonar φθάνει από το εξωτερικό την Παρασκευή για να χρησιμοποιηθεί στις έρευνες από το Σάββατο.

Όπως τόνισε ο σκοπός είναι να ελεγχθεί με μεγάλη λεπτομέρεια ο βυθός και ιδιαίτερα τα πιο βαθιά σημεία στις δύο λίμνες – Λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο και Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό – για τις ανάγκες των ερευνών.

Όσον αφορά το έργο των επαγγελματιών δυτών, ο κ. Τράγκολας είπε ότι «υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, ωστόσο πρόκειται για έμπειρους δύτες που έχουν εργαστεί στο εξωτερικό σε παρόμοια περιβάλλοντα, ακόμη και σε μεταλλεία. Παίρνονται όλα τα μέτρα και παρέχεται υποστήριξη ενώ υπάρχει συνεχής επικοινωνία μαζί τους».

Ερωτηθείς τέλος για χθεσινή ανακάλυψη στη λίμνη «Μεμί», ο κ. Τράγκολας διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για ανθρώπινο δέρμα αλλά για κάτι που δεν συνάδει με το περιβάλλον και διερευνάται.

Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης

«Στόχος μας είναι η πλήρης εξιχνίαση των υποθέσεων» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, σημειώνοντας ότι από την αρχή των ερευνών έχουν ληφθεί πέραν των 250 καταθέσεων, ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 150 περίπου.

Είπε επίσης ότι έχουν παραληφθεί 202 τεκμήρια, τα οποία έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις.

Εξάλλου, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της Αστυνομίας, σήμερα αναμένεται η κάθοδος πέντε ειδικών συμβούλων από το Ηνωμένο Βασίλειο, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Αρχηγού της Αστυνομίας, που θα συνδράμουν τις υπό διερεύνηση υποθέσεις φόνου γυναικών.

Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.

O κ. Αγγελίδης, τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, όπου θα ενημερωθούν για το ιστορικό της υπόθεσης από την ανακριτική ομάδα.

Δύτης με σκάφανδρο στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (29/4) ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου όπου δύτης με σκάφανδρο είναι εντός αυτής με σκοπό τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης, Sierra.

Η επιχείρηση άρχισε με την παρουσία του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκου Τράγκολα.

Εξειδικευμένο μηχάνημα στην «μάχη»

Σύμφωνα με πληροφορίες ειδικό εξειδικευμένο μηχάνημα (σόναρ) το οποίο έχει την δυνατότητα να σαρώνει σε υψηλή ευκρίνεια κάτω από το νερό θα χρησιμοποιηθεί από την Κυπριακή εταιρεία Brasal Marine η οποία βοηθά στις εντατικές έρευνες.

Η κάθοδος των Βρετανών

Ειδικοί Βρετανοί εμπειρογνώμονες ενισχύουν την Αστυνομία στο πεδίο της διερεύνησης του πρωτοφανούς αυτού εγκλήματος.

Πέντε ειδικοί από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα ενημερωθούν εκτενώς για το προφίλ του 35χρονου αλλά και για την μέχρι τώρα πορεία των ερευνών με στόχο να μπορέσουν άμεσα να εμπλακούν εμπράκτως στην διαδικασία.

Σκοπός είναι να μπορέσει να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα για το κατά πόσον ο 35χρονος έχει αποκαλύψει ολόκληρη την φρικαλέα δράση του ή αν κρύβει ακόμα σκοτεινά μυστικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση