ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:11
 

Στο λιμάνι της Λάρνακας το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Gonzales

Η παρουσία του πλοίου στη Μεσόγειο αποτελεί ένδειξη της συνεχόμενης δέσμευσης των ΗΠΑ για τη συλλογική ασφάλεια της περιοχής

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στο λιμάνι της Λάρνακας βρίσκεται από χθες το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Gonzales (DDG 66) στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης. Το πλοίο επιχειρεί αυτή τη στιγμή προς υποστήριξη των αμερικανικών συμφερόντων στον χώρο επιχειρήσεων του 6ου αμερικανικού στόλου που έχει έδρα την Νάπολη της Ιταλίας.

Σε ανακοίνωση που διαβιβάστηκε στο ΚΥΠΕ από αμερικανικής πλευράς, ως απάντηση σε ερώτηση του πρακτορείου σε σχέση με την επίσκεψη του USS Gonzales (DDG 66) στην Κύπρο, αναφέρεται πως η παρουσία του πλοίου στη Μεσόγειο αποτελεί ένδειξη της συνεχόμενης δέσμευσης των ΗΠΑ για τη συλλογική ασφάλεια της περιοχής.

Σημειώνεται ακόμη πως ο κυβερνήτης του πλοίου Christopher Schwarz ανέφερε πως το πλήρωμα του Gonzalez προσβλέπει στην ενίσχυση των σχέσεων των ΗΠΑ με την Κύπρο και στο να γνωρίσει τον πολιτισμό της Λάρνακας.

Η ενίσχυση του συνεταιρισμού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο λιμάνι στη Λάρνακας οικοδομεί διαρκείς σχέσεις και υπογραμμίζει την κοινή μας δέσμευση για προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή, στο πλαίσιο και της αναζήτησης ευκαιριών για ενίσχυση της διαλειτουργικότητάς μας με περιφερειακούς εταίρους και μέλη του ΝΑΤΟ, σημειώνεται.

Αναφέρεται, εξάλλου, πως το πλοίο επιχειρεί αυτή τη στιγμή προς υποστήριξη των αμερικανικών συμφερόντων στον χώρο επιχειρήσεων του 6ου αμερικανικού στόλου που έχει έδρα την Νάπολη της Ιταλίας και διεξάγει ένα πλήρες φάσμα ναυτικών επιχειρήσεων, συχνά σε συνεννόηση με συμμάχους και εταίρους από διάφορους οργανισμούς, για προώθηση των εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ και της ασφάλειας στην Ευρώπη και την Αφρική.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X