ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το βράδυ η απόφαση για την απεργία των λεωφορείων στην Πάφο (φωτος)

Η κυβερνητική συνεισφορά των επόμενων μηνών θα καταβληθεί εφόσον η εταιρεία προσκομίσει τα τιμολόγια διαμηνύει η Υπουργός Μεταφορών

Της Μαρίας Ηρακλέους

Έκκληση προς το προσωπικό του ΟΣΥΠΑ, να ξαναπιάσουν τιμόνι και να τερματίσουν την επ αόριστον απεργία τους, απηύθηνε η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου, ύστερα από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου.  «Είναι έκκληση μας να επιστρέψουν οι υπάλληλοι στην εργασία τους και βεβαίως είναι προαπαιτούμενο για αυτούς να τους καταβληθεί ο μισθός τους και αυτό θα πρέπει να το απαιτήσουν από τον εργοδότη τους», τόνισε η κα Αναστασιάδου.

Επισήμανε επίσης ότι εις ένδειξη καλής θέλησης  το Υπουργείο έχει καταβάλει  και την κυβερνητική συνεισφορά για τον Νοέμβριο, ώστε όπως ανέφερε, «να μην υπάρχουν επιχειρήματα, από πλευράς εταιρείας ότι δεν μπορεί να καταβάλει μισθούς προς τους εργαζόμενους». Τόνισε δε ότι ο εργοδότης του προσωπικού είναι η εταιρεία και όχιχ το Υπουργείο Μεταφορών, καλώντας την όπως προσέλθει σε διάλογο στο Υπουργείο,  ώστε να βρεθεί μια λύση. Αυτή είναι η οδός που ακολουθήθηκε με τις υπόλοιπες εταιρείες, ανέφερε η υπουργός, με τις οποίες η διαβούλευση συνεχίζεται και είναι σε σε καλό δρόμο. 

Η κυβερνητική συνεισφορά για τους επόμενους μήνες θα καταβληθεί εφόσον η εταιρεία προσκομίσει στο Υπουργείο τα σχετικά στοιχεία, όπως γίνεται και με τις άλλες εταιρείες, ανέφερε η Υπουργός Μεταφορών, ξεκαθαρίζοντας ότι η περίπτωση της Πάφου δεν θα τύχει ειδικής μεταχείρισης. 

Έξω από το προεδρικό και τη Βουλή

Νωρίτερα οι υπάλληλοι του οργανισμού συγκοινωνιών Πάφου ΟΣΥΠΑ, συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό διεκδικώντας τους μισθούς Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου αλλά και τον 13ο μισθό. Διαμαρτυρία που δεν αποφεύχθηκε παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο ήδη από χθες είχε ανακοινώσει την καταβολή στον ΟΣΥΠΑ της συνεισφοράς για τους μήνες Οκτωβριο και Νοέμβριο.

Οιεργαζόμενοι καλούν την εταιρεία να θέσει ενώπιον του υπουργείου Μεταφορών τα τιμολόγια ώστε αποφασιστεί η κυβερνητική συνεισφορά.

Η αντιπροσωπεία υπαλλήλων ΟΣΥΠΑ συναντήθηκαν με τον Πέτρο Δημητρίου, διευθυντή του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και του παρέδωσαν το υπόμνημά τους.

Η είσοδος του προεδρικού έκλεισε από μέλη της αστυνομίας


Το υπόμνημα των εργαζομένων

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος των οδηγών Χρίστος Ευαγγέλου, ανέφερε ότι δόθηκαν οι νέοι όροι του Υπουργείου, οι οποίοι θα μελετηθούν σε συνάντηση των υπαλλήλων που θα γίνει το απόγευμα με την επιστροφή τους στην Πάφο, όπου εκεί θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για τα επόμενά τους βήματα. Ο κ. Ευαγγέλου επανέλαβε ότι ζητούν τον μισθό Νοεμβρίου, εγγυήσεις ότι θα καταβληθεί ο 13ος μισθός και ο μισθός Δεκεμβρίου.

Πρόσθεσε πως η πρόταση της Υπουργού Μεταφορών για καταβολή συνεισφοράς που θα καλύπτει τους μισθούς Οκτωβρίου-Νοεμβρίου είναι ανεπαρκής. Σε ό,τι απορά τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής, δήλωσε πως αυτό εναπόκειται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο αυτό που προέχει είναι η καταβολή των δεδουλευμένων τους. 

Μετά το προεδρικό, η διαμαρτυρία μεταφέρθηκε στη Βουλή και ακολούθως στο υπουργείο Μεταφορών, ενώ η τελική απόφαση των εργαζομένων για την επ' αόριστο απεργία τους θα αποφασιστεί σήμερα το βράδυ. 

Σημειώνεται ότι από την απεργία των οδηγών λεωφορείων Πάφου, επηρεάζονται περιπου 9.000 επιβάτες εκ των οποίων οι 5.500 είναι μαθητές και οι υπόλοιποι τουρίστες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση