ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:07
 

Στο τραπέζι η πρόταση της ΣΕΚ στην κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων

«Φως» στο τούνελ ή αιτία για διάσπαση, η παρέμβαση της ΣΕΚ

Του Νικόλα Πέτρου

Συνεδριάζουν αυτή την ώρα από κοινού οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έχοντας ενώπιον τους τη εισήγηση της ΣΕΚ, για να αξιολογήσουν και να παρθούν νέες αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η εν λόγω εισήγηση πιθανώς οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις να προβούν σε νέα μέτρα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», αυτή η παρέμβαση της ΣΕΚ συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να γίνει αποδεκτή, αφού, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ την βλέπουν με καλό μάτι. Αυτό όμως δεν ισχύει στην περίπτωση της ΟΕΛΜΕΚ, η οποία φαίνεται να απορρίπτει κατηγορηματικά την εισήγηση της ΣΕΚ. Σημειώνεται ότι νωρίτερα, τα Διοικητικά Συμβούλια των ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, πραγματοποίησαν ξεχωριστές συνεδρίες επί του θέματος. Το απόγευμα της Πέμπτης προμηνύεται πολύ καθοριστικό για την κρίση που ξέσπασε τους δύο τελευταίους μήνες στην παιδεία, με τα παράθυρα διεξόδου ή διάσπασης των εκπαιδευτικών οργανώσεων να είναι ανοικτά. Με επιστολή που έστειλαν το πρωί της Πέμπτης, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ανακοίνωσαν πως η ώρα 18.00 θα προβούν σε δηλώσεις επί των όσο θα αποφασίσουν εντός της κοινής τους συνεδρίας.

Αισιόδοξη η ΣΕΚ

Από την πλευρά της ωστόσο η ΣΕΚ, παρουσιάζεται πολύ αισιόδοξη και θεωρεί πως σήμερα υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να έχουμε τερματισμό της κρίσης. Όπως ανέφερε στην «Κ» χθες το βράδυ ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν μπροστά τους ένα πλαίσιο το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως βάση για επίτευξη συμφωνίας. Ενώ, τονίζει, πως, «το σημαντικό σημείο είναι πλέον μέσα από την αποδοχή της διευθέτησης που θεωρούμε ότι μπορεί να δώσει διέξοδο στο πρόβλημα, κατοχυρώνεται ότι, πλέον τα πάντα θα συζητούνται και θα ρυθμίζονται μέσα από την θεσμοθετημένη διαδικασία, και τίποτα δεν μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδο, διότι, αυτά προβλέπονται μέσα από τους κανονισμούς της ΜΕΠΕΥ».

Επαναφορά Συνδικαλισμού

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα έχει μπει σε εφαρμογή το σημείο «ε» της απόφασης της 4ης Σεπτεμβρίου, με την οποία επαναφέρεται μερικώς ο συνδικαλιστικός χρόνος. Όπως ανέφερε μέσω ανάρτησης του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, «ο μειωμένος αυτός χρόνος επιστράφηκε στις Οργανώσεις στις 4 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο στην ουσία αναγνώρισε την παρανομία που είχε προηγηθεί στις 4 Ιουλίου». «η απόφαση αυτή του Υπουργικό Συμβούλιου εφαρμόζεται από σήμερα με καθυστέρηση 15 ημερών, ενώ οι υπόλοιπες αποφάσεις για μείωση του χρόνου των εκπαιδευτικών και του υπεύθυνου τμήματος που είναι σε βάρος μας, εφαρμόζονται πιστά από τις 4/9», συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Μεγαλύτερα αεροπλάνα για το Λονδίνο επιστρατεύει η Egypt Air

«Μήπως είναι ακόμη ένα τρικ …μάρκετινγκ για να ανεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων;»
Ai Em  |  10:39

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X