ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σχέδιο αποκατάστασης των κτηρίων της οδού Ρηγαίνης

Σκοπός των βελτιώσεων η ασφάλεια και η αύξηση επισκεψιμότητας των πελατών των καταστημάτων

ΚΥΠΕ

Την οδό Ρηγαίνης επισκέφτηκε την Παρασκευή, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και συνομίλησε με καταστηματάρχες και με επισκέπτες της οδού οι οποίοι σχολίασαν πολύ θετικά το νέο έργο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας στις 25 Φεβρουαρίου 2021 δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Ρηγαίνης βελτιωμένη και ανανεωμένη και έχει ήδη προκηρυχθεί η προσφορά για τη βελτίωση των όψεων κτηρίων επί της οδού. Ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει επίσης ότι στις 17 Φεβρουαρίου 2021 έγινε η προκήρυξη του διαγωνισμού του έργου «Βελτίωση όψεων στις οδούς Ρηγαίνης και Βουλγαροκτόνου», με προϋπολογισμό €520.000,00 συν ΦΠΑ. Ο Δήμος Λευκωσίας προσθέτει ότι το έργο, που έχει ως βασικό στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας και την άνετη και ασφαλή διακίνηση των επισκεπτών στα καταστήματα της οδού, παραδόθηκε εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Αναφέρει επίσης ότι στον ιστορικό, εμπορικό δρόμο της Ρηγαίνης τα πεζοδρόμια, πλέον, είναι πλατιά και ισόπεδα με το δρόμο. Έχει κατασκευαστεί νέο οδόστρωμα, έγινε αναβάθμιση του συστήματος συλλογής όμβριων υδάτων ενώ εγκαταστάθηκε υπόγειο δίκτυο οπτικών ινών για την υποστήριξη των συστημάτων έξυπνης πόλης και προσθέτει ότι κατά μήκος του δρόμου θα τοποθετηθούν σταδιακά 32 ανθοδόχοι στους οποίους θα φυτευτούν δέντρα και καλλωπιστικά φυτά.

Η αποκατάσταση των όψεων των κτηρίων επί της οδού Ρηγαίνης ήταν ένα από τα βασικότερα αιτήματα των καταστηματαρχών και ιδιοκτητών υποστατικών της περιοχής το οποίο ο Δήμος Λευκωσίας προώθησε, ως είχε διαβεβαιώσει, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Α’ φάσης του έργου (πεζοδρόμια, οδόστρωμα, κτλ). Στο έργο της αποκατάστασης των όψεων κτηρίων εντάσσεται και η αναβάθμιση του οδικού φωτισμού και περιλαμβάνει εργασίες καθαρισμού πέτρας λαξευτής και άλλων επενδύσεων όπως μαρμάρου και μωσαϊκού, επιδιόρθωση μπετόν σε μπαλκόνια, επιδιόρθωση και χρωματισμό των επιχρισμένων επιφανειών, επιδιόρθωση και χρωματισμό ξύλινων κουφωμάτων, χρωματισμό μεταλλικών κιγκλιδωμάτων, αντικατάσταση εμπορικών πινακίδων, τακτοποίηση καλωδίων/συρμάτων που βρίσκονται στις όψεις των κτιρίων, αναβάθμιση του οδικού φωτισμού.

Η ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 22η Μαρτίου 2021 και το συνολικό έργο (Ρηγαίνης και Β. Βουλγαροκτόνου) θα έχει διάρκεια 6 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση